Бива те, сигурно полагаш доста грижа за подреждането на цитатите. Не съм виждал такова нещо преди, бих определил това като професионализъм. Проблема е, че професията Трол не предполага розово бъдеще Та като прескоча коментарите с които целиш да ме вкараш в тролските води, остава малко за коментиране от моя страна, но все пак...
Относно прегряването и защитите, така е. Някои лаптопи, включително моя ултрабуук имат такива и когато процесора се напъне за известно време, честотата му пада до 50% и става много тегаво да се прави каквото и да е. Но с една програмка ThrottleStop се оправяше тоя проблем, за сметка на малко повече загряване естествено. Ултрабуука още е жив и здрав. Машината на автора обаче изглежда е настолна и едва ли има точно този проблем.
Освен това автора никъде не споменава за забавяне, нито че има намерение за ъпгрейд. Изглежда се е сетил, че има свободен слот за повече памет и е решил да пита дали има смисъл да го запълни. Даже последните му думи са:
Първоначално написано от TheMan9191
не го товаря като цяло.
Аз не знам колко пъти вече написах, че добавянето на повече RAM ще даде положителен ефект САМО И ЕДИНСТВЕНО ако настоящата RAM не му достига. А тези думи "не го товаря като цяло" ми звучат точно като слабо натоварена и в достатъчно количество RAM. При това положение ако добави още RAM ще види ефект на кукуво лято и през крив макарон.
Имам сайт работещ на VPS с Windows 8.1 само с 2 GB RAM и нямам проблеми свързани с недостиг на памет. Пак казвам, винаги имам недостиг на RAM на личната машина и заради това съм се снабдил с 32 GB RAM. Не е ли чудно как на една машина 2 GB са ми достатъчни, а на друга съм наблъскал 32 GB? Отговора е Не. Не е чудно, просто защото ЗАВИСИ.
И отново ще повторя следните факти:
- SSD със сигурност дава ефект на всяка машина, независимо дали е слаба или не. Просто защото HDD винаги е най-бавната и най-пренебрегваната част в системата
- Живота на SSD не е проблем. Казва го бивш параноик на тази тема, който също така има една камара отдавна изпяли песента си HDD
- Докато не опиташ нещо лично, цялото ти мнение за това нещо е лъжа и предубеждение
- Не насилвам автора да си купува SSD, RAM, червени чушки или каквото и да било. Просто го информирам за неща с които съм имал опит и знам че са така от първа ръка, а не заради кухи предубеждения и сляпа вяра на слухове из интернета