- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Как да премина от Integrated Intel HD Graphics на Dedicated Nvidia Geforce 920m?
Здравейте! На скоро се сдобих с нов лаптоп който има две видео карти- Intel HD Graphics и Nvidia Geforce 920m. Проблемът е,че игрите използват само Intel HD, а Nvidia-не. Пробвах да сложа Nvidia-та по подразбиране от Nvidia Control Panel, но нищо не става. Пробвах като изключа Intel HD от драйвърите, но пак без успех. Ако някой е успял да оправи този проблем за себе си или знае решение моля помогнете ме. Благодаря за помощта предварително.
Аз доколкото знам, понеже лично не съм имал лаптоп с две видеокарти, основната е тази на Intel и тя е физически свързана с мониторите. Втората само помага в изчисленията при нужда.
Когато пуснеш игра, nvidia-та автоматично се пуска. Ако не си сигурен, дали играта ти върви с nvidia-та, може да цъкнеш това тикче в control panel-а на nvidia
и ще ти излезе това нещо:
Когато пуснеш няква игра, ще стане шарено, а когато го цъкнеш, ще ти излезе тоя грозен джам и ще видиш какво я ползва:
Ако играта не ползва nvidia-та, трябва да направиш това:
Ако не стане, пробвай да обновиш драйверите.
Последно редактирано от SprayPaint : 08-06-2016 на 16:21
Благодаря за отговора, но вече пробвах това и нищо не става. Изписва, че използва Nvidia, но League Of legends вържи само с 40 FPS на най-ниски графики. Не би ли трябвало да върви много по-добре на график карта като Nvidia Geforce 920m? Също така съм сигурен, че използвам последните драйвъри.
Какъв е лаптопа и с каква OS си? Ако си с Windows 10, имаш ли най-новия update - Anniversary Update?
Ако го имаш, направи това https://redd.it/4w0hmi
Пробвай да смениш плана на Висока Производителност: http://prnt.sc/c2ea34 (но не го дръж винаги така, щото грее повече)
Попринцип 920m е от най-слабите карти от 900 серията, но мисля, че LoL трябва да върви без проблеми.
Как мога да разбера дали имам този update?
Напиши в start менюто winver. Ако версията е 1607, значи го имаш.
Не ми е тази. Аз имам 1511
От това което видях явно не е добра идея да го обновя нали? Но все още не мога да си оправя проблема са график картата >_<
май като си на батерия не става да се ползва външна, или от биоса се превключва