.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Тема: Езици?

Голям фен Аватара на Ivan4o0o0

Езици?

Здравейте, кои езици не се нуждаят от софтуер от 3та страна за да се подкарат? Имам в предвид, ако седна на един компютър, който е току що преинсталиран и почна да пиша в notepad, кои други освен HTML ще се пуснат?
    >>> Lineage II - Asterios - Hunter <<<
    >>> Minecraft <<<
    През 2012 се очаква да свърши света.. Ако искаш да оцелееш - ела в България, тук сме с 30 год. назад...!!!

Супер фен Аватара на JDeel
    DOS, всичко което можеш да напишеш в Command Prompt-а. За HTML също трябва 3та страна - браузъра.

Окей, но от езиците, които се чудих кой ми е интересен и т.н. се спрях на HTML и CSS, та се спрях на 2 книги, но не знам коя е по-добра: https://www.ozone.bg/product/html5-css3-for-dummies или https://www.ozone.bg/product/html-5-...a-nachinaeshti Коя бихте препоръчали?
    >>> Minecraft <<<
    През 2012 се очаква да свърши света.. Ако искаш да оцелееш - ела в България, тук сме с 30 год. назад...!!!

Добре, сериозния наличен език за програмиране е JavaScript и го има във всеки браузър заедно с HTML и CSS. Последните не са точно езици за програмиране, но са нужни за всеки web developer така или иначе. Ти обаче просто така ли решаваш да се захванеш нещо? Сякаш си харесал HTML и CSS заради обложките на книгите

Аз бих си взел първата книга само защото втората е дело на руснак, а руснаците никакви ги няма в дизайна

Мега фен Аватара на draid
    DOS бил език? Какви интересни неща научавам из тоя форум. Сигурно и Shell-a е език

Айде сега, започнахме да издребняваме, нямаше как да минем и без това. Самия Ivan4o0o0 е споменал HTML като език за програмиране, що пък да не се побъзикам и аз малко.

Въпреки това аз съм си написал и използвам една "програма" на DOS. Обикновено .bat файлче с команди, целта на което е да прави бекъп на моя VPS. Дърпа данни от MySQL, копира файлове, вкарва всичко архив, изтрива стари архиви, калкулира дати и такива неща. Дори има команди като "for" и "if not exist". За мен лично това .bat файлче си е напълно сериозна програма, нищо че реално е последователност от DOS команди.

Изобщо не съм споменавал "език за програмиране"..
    >>> Minecraft <<<

Тогава предлагам английски като най-разпространен и перспективен към момента. Или френски, чудесен за рутене на гаджета. Италианския също е много елегантен, казват че бил и лесен за научаване

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си