.
Резултати от 126 до 150 от общо 161

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    1) показването на разсажденията тук не може да се сведе до едно или две позитиви, така че кротко.
    Това изобщо нямам представа какво трябва да означава, ще перифразираш ли?
    2) по логиката ти няма тема, която да си заслужава да напиша нещо по-смисленно, защото тогава веднага ще излезе, че не е е на място, сериозно било, нямало кой да го чете...
    Пиши каквото си искаш, просто не очаквай от мен да не правя същото. Не съм казал че всичко което пиша е сериозно, нито пък смятам че трябва да се пишат само сериозни работи в тоя раздел. Просто има хора които никога едно сериозно нещо не са написали в тоя форум. А по-лошото, има такива които се напъват да са сериозни, но не подхождат сериозно към изследователската работа, и остават само с едната гола претенция и в тая група спадаш и ти. Затова не давам 5 пари за уважението и доброжелателността ти. За мен една злобна истина е по-ценна от 1000 доброжелателски съгласявания и приятелски моабети. В крайна сметка, нито сериозността, нито доброжелателността са определящи по отношение на истината. Много хора си мислят че реалността е сурова, следователно истината е сериозна и щом не си сериозен значи си празнодумец. Но реалността не е сериозна, тя е искрена. И затова и аз съм искрен, без непременно да съм сериозен. Сериозен съм само в смисъла на това че съм последователен.
    3) алоооо. противоречиш си . в началото ми каза, че не съм уважавал важните коментари, сега ми викаш, че съм се мислил за важен.
    Очевидно не правиш разлика между това какво съм казал и какво си прочел. Върни се пак и прочети, ама не по диагоналната система, понеже не съм казал нито едно от тези неща.
    4) колкото и ташак да има в темата, има и капка истиност и сериозност. Електра ме впечатли и аз се понапънах.
    Ето виждаш ли, грешна корелация между истинност и сериозност... Сериозността обикновенно е лошата миризма около трупа на лъжата и авторитетите. Най-очевидните примери са църковните литургии и съдебните заседания.

Пък ти си се напъвай колкото искаш, само гледай да не пуснеш кафево в гащите.
    5) Когато те похваля, значи че срещаш разбирателство.
    Щом изпитваш нужда да ме прокарваш през филтри на похвала или неодобрение за да ме разбираш, значи не ме разбираш изобщо.
    В политиката и управлението стоят ключови въпроси, при това много философски. много философи и психолози са там.
    Не. Ключовите въпроси стоят във философията и психологията, а политиката само се възползва от това за да продава идеологически продукти на масите под формата на решения на тези въпроси. Философията се интересува от човека и света като цяло, докато идеологията се интересува от тези неща само доколкото са в интерес на отделна социална прослойка. А политиката не е нищо повече от инструментариум за управляване на държава.
    7) Ти пред кой пишеш? На кой пишеш бе?
    На себе си и за себе си. През цялото време. Не си правя никакви илюзии в обратното
    Последно редактирано от DerStuermer : 08-11-2016 на 22:30

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си