Цитирай Първоначално написано от elen4ee Виж мнението
...колко много жени пишат коментари под нея, защитавайки казармата.
...а в същото време не искат те самите да отидат да служат, както например е в някои други държави. Ако в казармата се "става мъж", къде трябва да отидат момичетата, за да станат жени ? А ?!
На вас как ви се вижда?
Като...
...голямо прехвърляне на отговорност
Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
Не само липса на казарма, ами и самата феминистка култура. Изнежени сме разбира се, в дравнение с преди.
Какво искаш да кажеш с това? Ако ти се ходи в казарма, можеш да отидеш доброволно !
Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
Мрънкат за казарма и че мъжете били нежни, но никоя не е съгласна мъжа ѝ да се прибере, да си поиска масаж на краката и свирка, а после да вресне "Миче, дай ракийката и салатката!". А при липса на ракия и салата, да има як бой - щото я обича.
Едно време като е имало казарма, сигурно е нямало селски тарикати и путьовци да живеят с мама на по 40+. Айде, не ви е от казармата - от възпитанието е.
И преди някой да хукне да писка, че съм феминистка, не съм. Далеч не. Само казвам, че е от възпитанието.
И лягам гола в мусаката.
Евалата тори !
Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
Системата също те възпитава.
Така е било преди, сега всяко семейство има доста голяма възможност за избор как да възпитава децата си и за съжаление повечето го правят лошо.
Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
първо в казармата учат ''мъжете'' да се сресват обръснат да си лъскат обувките да си оправят леглото и да шият
Аз съм научен на всичките тия неща още вкъщи, преди да стигна възраст за казарма. А какво е възпитанието на тези, които чакат на казармата/държавата, за да усвоят елементарни умения и навици?!
по време на война не са важни хората а техниката
Харка, това откога ти го казвам ? Най-накрая го разбра - сигурно са ти го казали от Русия .
Цитирай Първоначално написано от NissaN Виж мнението
Трябва да върнат казармата.
И що ?! Ти ако искаш да ходиш, можеш и сега !
Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
едно от най-мъжествените качества и може би отличителен белег - силата на хвата - е намаляло драстично. Подобно проучване е правено около Втората световна война и тогавашните мъже са имали сила на хвата от 117 lbs или там каквато беше измервателната единица, сегашните имат сила от 98.
Вероятно тогава им се е налагало да бият повече чикии, като са ходели в казарма и затова хватът им е бил по-силен !
Как се става мъж като единственото, което те интересува е да чукаш курви?
На тая възраст какво друго да те интересува?! Хайде, може да не е единственото, но е едно от най-важните неща.
Това е основната причина да има казарма или ако не казарма, то някакъв вид обучение, или лагер, който всяко едно момче да мине и да може да се нарече "мъж" след това. В казармата те учат на базови неща и как да не умреш в дадени ситуации, смазвайки егото ти и показвайки ти, че има много по-важни неща от жалкия ти задник.
Звучи като мазохистична фантазия ! Какво му е хубавото да ти "мачкат егото" ? Остава въпросът, не трябва ли да има и такива обучения/лагери, където момичетата да стават жени ? Аз предлаам да са същите и да се обучават заедно с момчетата, за да няма дискриминация по полов признак - сексистко е .
Разбира се, че като всяка една друга структура в България, и казармата е била жалко подобие на това, което е трябвало да бъде.
Нещо ме кара да мисля, че ако имаше стойностни жени щеше да има и стойностни мъже. Също си мисля, че стойностните мъже и жени вече са се намерили и си живеят щастливо, а фльорците, които биват заговаряни само от селяни и наконтени хлапета си реват онлайн.
Самата истина !
и двамата сте далеч от истината
А ти - още повече ! Не само по тая тема, а по принцип !