Все повече и повече се страхувам. Татко и мама са разведени от точно 4 години. Защо? Защото баща ми не поемаше отговорност към семейството и всички разходи се плащаха от заплатата на мама. Но мама се омъжи на следващата година и съвсем скоро след това се появи и брат ми. Преместихме се в родния град на новия съпруг на майка ми и съответно тя трябваше да напусне работата си, чието заплащане беше много високо. На него пък втори месец не му плащат, а мама няма да си намери работа, защото квалификацията е изключително специфична. Тя се страхува да не останем без храна на масата. Истинският ми баща постоянно иска да се виждаме и наистина много ме обича и ми го показва постоянно. Днес така се разчувствах като се разделяхме, че после плаках. Но той не може да разбере, че за мен са нужни много пари. А на мен ми се къса сърцето да му поискам, защото знам, че не изкарва много, а на мама вече ме е срам да й искам, защото е без работа жената. Какво да правя? Аз съм много привързана към тях, обичам ги с цялата си душа и сърце. Когато мама плаче и аз заплаквам, когато усетя тъгата в думите на татко и аз веднага ставам тъжна. Не мога да разчитам на втория си баща да се грижи за мен, най-малкото защото не е длъжен с нищо. Малка съм, за да работя. Ако имах възможност щях да използвам всяка свободна секунда. А сме две деца, като брат ми боледува много и парите за лекарства не са никак малко. А как ми е мъчно защото накарах подителите ви да ми сложат брекети. аз имам наистина сероизен проблем, не е само естетически, но би могъл да изчака. Сега съжалявам че поисках. Татко едвам ги изплаща а когато те се разлепят се добавят и доп. разходи. За всичко, което се харчи за мен изпитвам ужасна вина. Какво мога да направя?
Здравей! Не знам на колко си,но ако наистина си на 16,би трябвало да можеш да работиш като непълнолетен. Колкото и тъпо да звучи,бих ти препоръчала да работиш в МакДоналдс. 10лв/час и можеш да работиш до 4 часа на ден.
Ако това не стане,можеш да се опиташ да помагаш на деца,например от 1 - 4 и/или от 5 - 7 клас по някой предмет,по който ти си добър.
Можеш също да предложиш да гледаш малки деца ( 0 - 5 годишни или нещо такова) .
Опитай се да се посъветваш и с приятели , учители , роднини и тн . Не се притеснявай да се посъветваш, с когото и да било. Много хора са били в същата (или в подобна) ситуация. Някой хора,които сега изкарвам милиони на година са оставали дори и без покрив . Така че не се тревожи за това.
Здравей—Това е много добре,че мислиш за семейство то си защото повечето тинеиджерки на твоята възраст независимо дали имат или нямат техните пари се запъват за дрежки и тн... ВС ЩЕ СЕ ОПРАВИ СПОКО УЧИ НЕ МИСЛИ ТОЛКОВА ЗА ПАРИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ЩЕ ГО РАЗРЕШАТ РОДИТЕЛИТЕ ТИ
Ако си до 18 г начин ваше ще трябва да те издържат и да те е срам е нормално нещо според мен до 18 да те издържат като станеш на 18 почни някъде работа за да можеш д се издържаш и да не те е срам да искаш на ваше пари