.
Резултати от 1 до 25 от общо 41

Тема: Лято иде

Threaded View

Голям фен Аватара на Seattle
    Град
    Seattle, WA

Лято иде

Лято идва, трябва да оправим визията малко че зимния сезон качих доста маса. Понеже съм много зле с пазенето на логове, ще опитам да го правя тук, та да видим кво ще се получи.

В момента съм 78.5кг. Целта на заниятието е да сваля 5-6кг за 6 до 8 седмици. Не звучи толкова много, но ще видим кво ще се получи. Предната година не ми се получи много много, въпреки че пак си свалих колкото исках но ми отне доста време понеже храненето ми не беше както трябва и тренировките въобще не ги промених. Тази година ще е малко по различно.

Диета: Никога не съм пазил стриктна диета. Като качвам, просто консумирам повече храна, като свалям, просто намалям яденето, просто винаги гледам да е що годе здравословно. Този път ще пробвам малко по стриктно, въпреки че пак няма да е както искам, но няма да седя да смятам калории, протеини и тем подобните му. Идеята на диетата ще е повече месо (пилешко, телешко, кюфтета) и полезни мазнини. Въглихидратите ще бъдат намалени до минимум, като ще идват най вече от картофи, зеленчуци, плодове, ориз (не бял разбира се). Ще си позволявам и филийка или две хляб, поне за в началото докато ми свиква организма на промяната.

Тренировки: Тук още не съм много сигурен как да го направя. Обмислям 2 вариянта:
    1. Идеята тук е да намаля времето между упражненията и репетицийте. Правя квото правя и си давам по 30 секунди почивка. Разбира се ще си поиграя с тежестите да видя колко ще мога да вдигам за да издържа на подобно темпо. Ще гледам да правя поне 2 мускулни групи, като ще правя нещо за едната, 30 секунди почивка, другата, и после обратно към първата. Ще тренирам по 3-4 мускулни групи на ден: гръб, рамене, гърди, корем един ден, и крака, ръце за 2-рия ден, примерно. Така ще правя всяка група по 2 пъти седмично. Тренировачните дни ще са 5, като 5-тия ден мисля да вдигам тежко, по 2 мускулни групи, като ще са най вече по големите: крака, гърди, гръб и ръце (просто сърце не ми дава да ги пропусна ). Така повечето от тренировките ще са ми високо интензивни, но всеки 2 седмици всяка голяма мускулна група ще бъде тренирана за сила.
    2. Искам да пробвам съркъти, но залата в която ходя е толкова натоварена че тва едва ли е възможно. Може би е вариянт да ги правя поне 2/5 дена когато залата е по празна през събота и неделя. Демек, ще процедирам по предната идея, но вместо да правя всеки мускул по 2 пъти седмично, ще ги правя веднъж и другите 2 дни ще е съркъти.

Кардио няма да правя! Веднъж седмично съм на боксовата круша за по 30 минути и прекарвам по 10-15 минути в сауната поне 2 пъти седмично. Тва е.

Няма да си правя труда да пиша кви упражнения ще правя, не щото кои знае ква тайна, ами просто не ги знам доста от тях как се казват (без хейт :Д) Но според мен тва не е и важно, стига да натоварват мускулната група както трябва. Ще гледам да се предържам към компаундните упражнения най вече. Идеята е тениската ми накрая на тренировката да е мокра

Тва е. Днес ми беше първи ден. Като цяло мина г/д добре, само дето не спират да ме заговарят и от време на време ми се получават по дълги почивки
    Последно редактирано от Seattle : 03-15-2016 на 04:32

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си