.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1436

Hybrid View

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от pandabear Виж мнението
    За съжаление нещата не са такива, каквито си ги представяш, антраксе. Да дадеш на студент да работи с болно и бездомно животно, с цел обучаване е незаконно. Ако трябва да бъда напълно откровена в първи курс ми беше малко шокиращо да работя с жаби и плъхове (това са основните видове животни, които ни предоставяха по физиология, патофизиология и имунология), но когато се замислиш реално, как иначе аз и колегите ми ще придобием базови познания? Само с гледане на клипчета в интернет не става, пробвала съм. Око да види – ръка да пипне. Тези опити са просто първа стъпка за клничната практика, в която освен пациент на масата, в лицето на едно животно, има и човешко съществто, чакащо в другата зала и надяващо се да си разбираш от работата, за да спасиш домашния му любимец, който всъщност си е част от семейството. Ииии, дам. Нещата са навързани.
    Не те питам кое е законно, а какво мислиш по въпросът? Щото със същия успех можеш да разпориш някое старо куче, което няма да преживее зимата така или иначе. Или дори здраво такова, което така или иначе ще бъде убито в приюта. Какъв е смисълът да се развъждат животни с жел да бъдат убити, когато има вече развъдени, които са оставени да умрат? А и все си мисля, че старото улично куче е по-близко като анатомия до домашното такова, отколкото е жабата или плъха.

Мега фен Аватара на pandabear
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Не те питам кое е законно, а какво мислиш по въпросът? Щото със същия успех можеш да разпориш някое старо куче, което няма да преживее зимата така или иначе. Или дори здраво такова, което така или иначе ще бъде убито в приюта. Какъв е смисълът да се развъждат животни с жел да бъдат убити, когато има вече развъдени, които са оставени да умрат? А и все си мисля, че старото улично куче е по-близко като анатомия до домашното такова, отколкото е жабата или плъха.
    Няма как да не намеся законите в подобна ситуация. Дума като разпоря, не присъстава в моя речник. Не уча за касапин, уча за лекар. Починали животни се даряват почти постоянно на катедрата по Анатомия и от тях се изготвят препарати, от които се обучават студентите. Опитите с жаба и плъх не са с цел изучаването на анатомията им, а на физиологията им, която е достатъчно близка до останалите бозайници.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от pandabear Виж мнението
    Няма как да не намеся законите в подобна ситуация. Дума като разпоря, не присъстава в моя речник. Не уча за касапин, уча за лекар. Починали животни се даряват почти постоянно на катедрата по Анатомия и от тях се изготвят препарати, от които се обучават студентите. Опитите с жаба и плъх не са с цел изучаването на анатомията им, а на физиологията им, която е достатъчно близка до останалите бозайници.
    Добре, де, обучаваш бъдещи ветеринари някъде из джунглите на Африка, далеч от законите... Ще развъждаш жаби, за да ги убиваш или ще използваш умиращи/обречени животни за целта? И защо?
    Не те обвинявам, че си трепала жаби и плъхове, ако така ти е прозвучало. Искам само да разбера твоето лично обосновано мнение.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си