- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Говорен дефект - животът ми е съсипан.
Бях наясно с това че съм нисък и слаб така нататък и аз се примирих. Преглътнах всичките си комплекси и си казах - не съм чак толкова зле. Но аз със/без комплексите винаги си вярвах че ще си намеря някакво момиче, винаги виждах поне малко надежда в цялата ситуация. Но вчера престанах да я виждам. Излязох с едни приятели и чак тогава разбрах колко ми е зле положението! Искаше ми се да разкажа много неща и да се включвам в разговорите им или забивах на всяка дума, или не можех да се изкажа правилно.... понеже прекарах 3 години без да общувам с връстниците сиаз си знаех че това ще се случи. И точно сега когато започнах всичко на ново , намерих си приятели и почнах да общувам точно тогава ме изигра. Това е най-върховния от всичките комплекси които някога съм имал. Какво мислите? Бих писал много повече по темата , но нямам много време сега.
Ей я да се вземеш в ръце. Предполагам говорния дефект се поправя с годините стига да искаш. Едно време имаше логопеди...Но, стига си се отчайвал. Нисък и слаб си бил е какво. Колко такива момчета има които момичетата си падат по тях. Ако изглеждаш добре винаги ще те харесват добре. Обличай се добре. Не мисли за говорния дефект. Говори си спокойно със самочувствие. Да не ти пука!!! Всичко ще се оправи, няма как да ти е съсипан живота. Какви глупости пишеш. само напред с високо вдигната глава, да не те сломява нищо. Дефекта понякога става ефект в добрия смисъл. Винаги мисли положително.
Ходил съм на логопед , но имаше временен ефект и не всичко се оправи. Освен това защо казваш че дефекта понякога става ефект ?
Ако си симпатяга или поне малко чаровен дефекта може да те направи привлекателен. Ако си грозничък и говориш перфектно, каква полза? Важно е как изглеждаш. Щом си слаб , добре. Ако беше дебел тогава щеше да е зле. Според мен не си толкова зле колко си го мислиш. Не му мисли много. Не се притеснявай като говориш, сигурно е така. Притеснението само ще те бъгне. Да не ти пука братле. Всичко ще се оправи. В стари коментари си писал че си: "На 16 години съм и съм висок 178см и тежа 64 кг"- как така си нисък и слаб ? Нещо не ми се връзва....
Ето това че си токова отчаян не се харесва на нас момичетата стегни се и неей така да мислиш бъди себе си
И какво правиш като не се получава? Давай напред продължавай ? Да се отказваш ли искаш ? Нямаш избор приятел. Човек цял живот трябва да се бори и да опитва каквото иска. Трябва да имаш вяра, че ще стане. И то ще стане. Само не се отчайвай, защото това няма да ти помогне. Главата нагоре и смело.
Защо не ми се постват коментарите бе, пууууу.
Та, пиша ти отново
От 1-2 години и аз имам лек проблем с говора, отскоро даже и фъфля от време на време. Друго пък например нв мога да казвам буквата р. Понякога хората ме карат да повтарям, но честно казано не ме е срам, не виждам от какво трябва да ме е срам. Всеки нормален, с малко повече акъл, не би посмял да ти се пресмива за такова нещо. А това за заекването ми е до болка ппзнато. Като съм сред по-висшестоящи хора, на които ценя мнението, страшно много се притеснявам какво ще кажа, да не би да се изложа, че чак започвам и да заеквам, или си забравям езиковия речник. Чудо! А и предвид, че съм от хората, които мислят и премислят всякакви такива глупости, хептен се паникьосвам да не се изложа. Но знаеш ли, с времето се свиква, привикваш с хората, срамът изчезва, ти се успокояваш и започваш да контактуваш нормално с околните. Не се депресирай за глупости, моля те. А и виж, не си само ти, не си само ти цапнат, както най-вероятно си мислиш. Хайде, гушки, и не се комплексирай за глупости![]()
Ама автора, чак сега е разбрал, че има говорен дефект. Така ли ?![]()
"[QUOTE=Smrazqvashta;11507995]Припадам от заключенията ти.
Точно е много важно как изглежда човек. И да спорим няма смисъл. Колкото и много хора да не си го признават е така. И е ясно, всеки иска да е с човек който му харесва на външен вид. Нали трябва като го види да му е кеф да го гледа, да го пожелае. Сърцето му да трепка при всяка среща.
Аз не споря с никого, казвам какво мисля. За мен сърцето не трепти от красива външност. Да не говорим, че за мен красотата е една абсолютна абстракция. Обаче виж за характера там абстракции няма. Защото колкото и абстрактно да погледнеш към един човек с който не можеш да проведеш нормален разговор, който те пренебрегва и няма да ти направи една супа, когато си болен, нищо хубаво няма да видиш. Красиви саксийни цветя винаги мога да си купя от магазина.
На 16 години си и чак сега осъзна, че имаш говорен дефект?
Здравей. Нов съм във форума преди малко се регистрирах и първата тема в която пиша е точно твоята. На 23 съм. Имам приятели, семейство.. Мога да кажа, че съм щастлив. Преди време имах комплекс и той беше към това, че съм по-окосмен в сравнение с по-голямата част от хората. Опитвах се да преодолея комплекса си как ли не. Измислях какви ли не начини, когатоно седнех на компютъра търсех съвети как да се преборим с окосмяването. И знаеш ли какво. Решението на "проблема" се оказа на върха на носа ми. А именно да не ми пука от това което съм и да се радвам на приятелите които имам и ме ценят. Щом някой се пише твой приятел, а всъщност прави проблем за говорният ти дефект значи не ти е приятел. Сега съм магистър по психология. Казвам го защото някой говорни проблеми са на психична основна. Отключват се при силен стрес, след сънуване на кошмари или от много силно вълнение. Излез, забавлявай се, спортувай и да не ти пука какво мислят ти казват другите, ценните хора ще останат с теб, "талаша" ще пуска тъпи коментари, забавлявай се!