Преди време имах подобен проблем, но беше причинен от стрес и нерви и комбиниран с други "симтоми"; събуждах се в същите часове, но поне бързо заспивах, пак беше точно около началото на учебната година. Тогавашната ми лична лекарка ми предписа успокояващи лекарства на билкова основа /напълно безвредни/, отдавна спрях да ги пия, защото нямах нужда от тях, може би още имам някоя кутийка някъде из вкъщи.
Не знам, ще видя какво ще се случи и тази нощ, все пак не е като да не мога да заспя съвсем. Пак покривам нормалните 7 часа, въпреки че се будя. Самият факт, че се събуждам по средата на нощта и се въртя като пумпал около 2-3 часа доста ме тревожи. В допълнение, имам и семейни проблеми тези дни, това също може да се отразява.
Говорих с нашите относно това - убедени са, че просто се притеснявам прекалено много заради онази безсънна нощ и съм си набила в главата, че едва ли не не мога да заспя нормално. Предложиха ми да взема нещо успокоително, но ще видим. Все пак това се случва за едва трета нощ, има хора, на които им се случва постоянно.