- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво ни очаква след смъртта?
Утехата е развращение на страданието.
Плътта трябва най-прецизно да се изследва от ножа, а тайните й да бидат изложени под лазурното небе.
Проблемът на християните е, че се утешават и възприемат смъртта като преходна.
От подлизурковци, които цял живот обръщат бузата, което така или иначе не правят, не бива да очакваш просперитет или каквато и да е воля.
Тежката истина е, че светът се гради върху трупове, а смъртта е единственият глас отекнал в кухината на времето, жестоки сме защото чувствуваме, умираме защото единствено тази мисъл разсича безсмислието.
Или инак казано: Човек живее според смъртта си, оправдава я с живота си, посява семето й в младия си ум и я жъне на бойното поле, със сабя в ръка.
сабята се вади при нужда и се прибира с чест
иначе да видим един познат Буда
бил някъде си там принц пада му тухла на главата три дни бил ни жив ни умрял като се свестил помнил всичките си животи и имал цялата мъдрост на планетата
и казал че всеки рано или късно ще стане като него просто трябва да изживее живота си и всеки живот е като урок който трябва да научи
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.