- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- саниране
По повод санирането. Вчера трябваше да дойдат от формата да направят някакви из.ервания. Но в толкова неудобно врече за нас, че просто нямаше как да им осигурим достъп до апартамента. Сега ме притеснява да не би да спрат санирането на целия блок, заради това, че ние не сме успели да им осигурим достъп до нас. Вие какво мислите, знаете ли как стоят нещата
Говоря за безплатното саниране. Сложиха бележката в последния момент и просто нямашв как да реагираме адекватно
Няма да го спрат. Само ми е чудно защо сте се хванали на това саниране. Блокът има ли апартаменти, които вече са санирани самостоятелно?
естествено, че би приел
на чужд гръб и сто тояги са малко
ама ако имаше собствен апартамент
щеше първо да мислиш, а след това да действаш
по-голямо набутване от "безплатното" саниране е само продажбата на всички държавни предприятия през 97-98-ма от циганина костов за жълти стотинки, но пък тогава никой не ни пита, а и нямахме думата
трябва да си страшно прост човек, за да дадеш сам документите си за собственост над апартамента, за някво измислено саниране
кокошка за кон се нарича това, ама нали в България е пълно с малоумници, все ще се намерят желаещи
Напълно съм съгласна с papugai. Хората не се информират какво подписват и после ще се оплакват,че са ги измамили.
как ще спрат подобна далавера
ще я накарат да си плати сам/а за "измерванията"
идват ти едни кретени със знания на първолаци и мерят с шивашки метър стените
след това идват едни още с жълто по устата и с купени дипломи и ти заявяват, че само слагането на картон не е достатъчно, а трябва да се подмемят всички инсталации - електричество, вода
и следва една сметка за 10к, щото държавата не поема тоя скъп и ненужен ремонт
а ако откажеш да платиш тия 10 к, ще те принудят да платиш за всичките им измервания, но сметката ще е сякаш са мерили професори с по 10 дипломи и цена 1000лв на час
и най-хубавата част е това, че ти няма как да откажеш, понеже си вкарал собствения си апартамент в търговско дружество/или както там се водеше, не помня/ и те спокойно те приемат за фирма, която лесно могат да принудят, да я фалират и да и вземат всички активи/апартаментите/ и т.н.
направо си е кеф, сега само чакам големите печеливши как ще ревнат
жалко
ама то не пречи да накараш родителите ти да си заложат апартамента
нали е безлатно, не вярвам санирането да е по-некачествено от строежа
феноменални са само простотиите, които пишеш
точно търговското право има отношение към цялата измама
иначе е безплатно, само трябва да си дадеш дома на някой си и евентуално в замяна да получиш картонена изолация
пък след 10-20 години имаш шанс да си го получиш отново, стига да си платил всички сметки, а и сметките на останалите да са платени
Много всезнаещи има тук бе
Оправихме се, оказа се, че всички апартаменти от нашия вход били по един и същи начин позиционирани, с едни и същи параметри, че не било проблем, че ни няма. Второ, далеч не съм се занимавала с това саниране, хич не се сърдя, че ще ни сменят дограмата и ще ни сложат и изолация. В крайна сметка сме под наем тук. За тъпото сравнение с мишките, ми ок. Ама, ако беше тоооолкова малоумно да кандидатстваш по европейски проект, който не се изпълнява само в България, нямаше да кандидатстват огромна част от блоковете, съответно хората живущи там и то във всички градове на България. Винаги ще има и доволни и недоволни, доверчиви и недоверчиви. Искат да направят нещо добро, защо пък да се дърпаме? И питах само дали ще има проблем, а не да ми се обяснява колко сме малоумни, конкретно аз в случая, щото видиш ли нашия блок ще се санира. Мерси на всички ви за изразеното мнение все пак, и най-вече на dwyd96, защото аз съм голяма паника и без това. Наистина много кофти щеше да ми стане да се прецакат надеждите на много хора, защото съм била на работа и е нямало как да осигуря достъп до апартамента на монтьорите
А тъпото беше, че нямаше нито телефон за контакт, нито нищо , и нямаше как да се свържим с фирмата, която ще извършва ремонта.
Не си чел документите, нали?
Да не говорим, че тези, които са дали пари да си санират качествено апартаментите, ще са ги дали напразно, защото ще им ги окъртят и ще направят "качествено" саниране на много по-ниско ниво.
Тъпо или остро това си е мнението ми. Което не целеше да осъжда малоумно и умно, да засяга дипломи или позовава IQ-та. По принцип мислех да си направя труда да обясня по просто нещата, тъй като съм в този бранш от 6г, но поради високият коефицент на обидчивостта Ви мисля да се въздържа. Останете със здраве.
Последно редактирано от Smrazqvashta : 09-28-2016 на 20:29
парите за ''безплатното'' саниране се взимат от данъкоплатеца след това
демек аз работливия който сам си оправи стените със собствени средства сега ще плащам и за вашите стенички
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
лайната ми са по-интелигентни от теб
https://sieminehn.wordpress.com/2015/07/31/0989-9/
цял 1% от блоковете, тва според теб е огромната част
Не ми се влиза в спорове. Не му и разбирам особено.