- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Протеин или гейнър ?
Здравейте, целта е покачване на чиста мускулна маса, а съм раздвоен. Приятели трениращи от години ме убеждават за едното и твърдят, че е по-добро, други обратното. Разговарях с консултанти от два от най-популярните сайтове в България и същото. Едните категорични, че ми трябва гейнър, другите ме убеждават да взема протеин..Също така вие като неутрални с какво бихте препоръчали да го комбинирам креатин, бцаа, глутамин и т.н. Ще се радвам и за всяка добавка да споделите предпочитани /по-добри/ марки
![]()
гейнъра е само захар и ще качиш само чиста мас
протеина изгражда мускула а въглехидрати можеш да си набавиш лесно и вкусно от храната (ориз, картофи, хляб, паста овес)
но гейнъра ако струва 20 лв килото суроватката струва 50лв килото
и сам може да прецениш защо едното е евтино другото скъпо
И в гейнъра има протеин, но е твърде малко (под 30%). Вземи си чист протеин, направи си хранителен режим, ако си решил да го комбинираш с креатин направи два цикъла с него, като гледай през това време да тренираш сериозно и да се храниш правилно и след това си продължи само на протеини и храна.
Мерси за отговорите. Гледам всеки ден да се храня правилно и да се натоварвам колкото мога. Ще ми обясниш ли по-подробно за цикъла ? Също така каква марка да са протеина и креатина ?
Цикъла на прием на креатина го пише на опаковката. Най-общо казано - пиеш го 5 седмици, като първата седмица взимаш по 4 дози на ден, а останалите по 1 доза на ден. След това почиваш 5 седмици и пак повтаряш същото. След това е хубаво да не го приемаш поне няколко месеца, а според мен и година.
Креатина сам по себе си не помага за растежа на мускулите, а ти дава повече енергия за по-усилени тренировки. Реално белтъка ти изгражда мускулите, така че след тези два цикъла с креатин, които траят 4 месеца, се предполага, че ще са ти достатъчно заякнали мускулите за да си продължиш само с тренировки, протеин и правилно хранене.
"цикъл" с креатин........... 4 месеца он 4 месеца офф.. уат.. да... фак.. ??
ахахахахахахах
There is some good in this world, and it's worth fighting for.
J.R.R. Tolkien
My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
J. Robert Oppenheimer
Очевидно сега навлизаш в тия работи. Не си хаби парите за глупости (добавки) ами ги дай за храна. Принципно- протеин ако взимаш, взимаш чист и го пиеш след тренировка. Останалото е хранителен режим, и по скоро ядеш колкото можеш да побереш 5-6 пъти дневно, само че си подбираш видовете храна за да постигнеш даден баланс на протеин, въглехидрати и мазнини (навлизаме в подробности).
Между другото... Който ти казва че може да се качи "чиста" мускулна маса, те лъже. Същия тоя след няколко месеца ще те кара да взимаш и други работи които не са полезни. Всичките тия батки дето ходят нацепени целогодишно... те не са само на протеин![]()
тоя креатин се пие по-стриктно от стромбата :Д
There is some good in this world, and it's worth fighting for.
J.R.R. Tolkien
My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
J. Robert Oppenheimer
протеин си земи по добре
ама качествен за да има ефект
иначе няма смисал
Тия работи е най-добре да ги обсъдиш със специалист който си разбира от това а не да вземе да те натрови. Иначе гледах у Била че продават гейнъри за 10 лв на Mass gain ей така изглеждат.
http://www.nutrim-bg.com/uploads/pro...sG_preview.png