- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 36
хмм странно е, че ме болят краката като от мускулна треска, а не съм спортувала скоро?! :дд
кофти ми е, едно мина, но стресът си остава поне до края на месеца
-16
от 2г успявам да избегна бг зимата, ама тази година я хващам в пълна сила
майка ми точно преди 15 дни се оплакваше, че пак е нямоло да има сняг за нова година
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
При всичките ми уважения, с антибиотици, нагревки, масажи и всевъзможни други глупости не става да се излекуваш, какво остава за масовите капки по аптеките.
Имаше, мисля, някакви капки за очи, към които се добавяше нещо и адреналин и ставаха перфектни за синузит. Но с нормални нищо няма да правиш. Ще питам нашите, че не помня, и ще драсна.
Като казахте геломиртол - на някого случвало ли му се е да пие такъв и после цялата му кожа, коса, дрехи, всички секрети и дъха да му мирише на съставките на лекарството? Аз като пиех, беше некъф ужас само да вляза в стаята, миришех на мента, даже майка ми ме избягваше. :ддд И не е некво да не съм се къпала, примерно, тогава ги правех по 2-3 къпания на ден, за да спре да смърди ама няма. Отмирисах се една седмица след тва.
квак
Не го казвам случайно. Цял месец тъпкане с 4 антибиотика (два от които от една група, последователно) доведе единствено до алергия към съответните антибиотици и влошаване на хремата и гърлото. Два дни след използването на едни по-засушаващи капки за нос (не стандартните, а такива, които бяха по лекарско предписание) вече не бях ходещ труп.
За Геломиртола съм съгласна. Не усещаш никакъв вкус на храната или ти накъртва на лекарство, но пък помагат.
Ракши, кой подред антибиотик сменяш?
аве са си взех някви бонбони на сушард, луксозна опаковка и вид, и като отворих кутията вътре 15 бонбончета а кутията може да събере 30 и като ги опитах блякс, бахти противния шоколад
и си спомних едно време че в даскало черпехме с амфора, таралежки,сезони и еделвайс
Къде е Еделвайс-а питам аз, най-вкусните бонбони на света. Едни в синя кутия с еделвайс като рисунка но бонбоните бяха малки късчета република с кокос, яко наблъскана с вкусни бонбони.
Нищо не могада намеря за тях, дори в гугъл изображения не е останала следа за тях. Изчезнали са завинаги ;/
Никога не съм имала такива проблеми с геломиртола аз, не съм забелязала да се вмирисвам на лекарството и прочие, а няколко сезона съм го взимала. Ама май беше форте, възможно е да има някаква разлика от стандартния.
А амфората бяха уникални, още им помня вкуса и как винаги имаше кутия в къщата на прабаба.
I'm too weird to live, but much too rare to die.
Ем, той май си е само форте. :д Майка ми бягаше надалече от мен като дявол от тамян, ш кажеш, че не на мента, евкалипт и подобни глупости, а на лайна мириша. :ддд Малко се чувствах като крастава.![]()
квак
значи, ще напиша моя insight по темата синузит
баща ми е със синузит - неговия се проявява на тия долните пътища под очите
майка ми е със синузит - нейния се проявява обикновено на горните - на челото
сестра ми мисля, че също има ама нейния рядко се възпалява (синусите се възпаляват, не синузита, нали :Д )
аз имам - при мен също е на тези на челото - тия долните само един път бяха засегнати, ама тогава беше много, много грозно :Д
около НГ ми се събра бая стрес и недоспиване и алкохол и неща + че на 31-1 спах на климатик, което по принцип ми ебава майката иии да
от нг съм с гърлобол и адските сополи - подходих както винаги, защото последните 2 години винаги ме удря в гърлото и носа, преди pattern-a при разболяване беше - сополи - до 24 часа бронхит - до 3 дни пневмония, ако не почна някво лечение - грозна работа. Сега спряха да слизат секретите и просто ми пълнят главата.
Ходили сме при различни лекари, дори един път при някъв професор, при който прегледа беше 50 лева, майка му деба алчна. Всеки път ми казват едно и също - пази се, щото ще си го носиш до гроба тва :Д. Лечението всеки път е едно и също - 10 дни антибиотик - винаги ми даваха клацид или аугментин. На 6-7 ден започвах да мириша на антибиотик, урината ми миришеше на антибиотик, потях се на антибиотик. Обикновено тогава спирам да го пия, защото почва и да ми се гади и да ме боли корема и т.н. Рядко го докарвам до предписаното лечение от 10-11 дни.
Капките, които ползвам са Муконазал, просто защото до 1-2 минути след пръскане носа ми е чист. Знам, че са скапани и ти преебават всичко, дори бях обещал на една лекарка да не си ги пръскам, ама няма как. Мисля си, че ме друсат, щот кат ги пръсна и ми става някво странно :Д Мисля да спра да ги използвам, ама другите капки не ме кефят нещо...
Пръскам ги от 1ви насам и лигавицата ми е ебана на помия, снощи кашлях защото сякаш ми я бяха изсушили и беше отвратително, на всяко вдишване подкашлях..
тук в едната аптека правят едни кафяви, не помня как ги наричаха, които ми предписваха преди, ама са много гадни на вкус и цапат супер много и не искам да ги пръскам :Д
Геломиртол - пия го откак бях на 7-8 мисля, тогава бях на детските като пораснах малко минах на тези за възрастни. Не мога да ги пия повече, става ми гадно, драйфа ми се. Оригвам се на тия маслата, които са в тях, отвратителна работа. Цялото семейство спряхме да ги пием, просто не ни понасят вече :Д
Като е много болезнена инфекцията си правя DIY нагревки и някви неща, мажа се с ония ментовите мазила тип Хималая и онова немското, ама всичко е с временен ефект.
Тактиката ми е - пази се и се надявай да не се наебе, наебе ли се ше пиеш антибиотик, deal with it![]()
There is some good in this world, and it's worth fighting for.
J.R.R. Tolkien
My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
J. Robert Oppenheimer
И какво му беше хубавото?
Не консумирайте антибиотиците за щяло и нещяло като че ли са бонбони! Не си взимайте ей така "за всеки случай" без лекарско предписание!
Сушарда много го развалиха, като и другите български бонбони на пазара в момента. Вземи си някакви вносни - все ще са по-хубави. Едно време дори най-ниският клас БГ бонбони бяха по-добри от сегашните.
А "Черноморец" помните ли? Имаше големи кутии с много бонбони вътре и бяха хубави. Май и сега ги има, но не са същите!
ахохех
иска ми се да напъна малко
ама май е в някаква емоционална дупка в момента
и ще тр да се контролирам
damn