Здрасти! Без да имам кристална топка ще ти кажа какво ще се получи, когато (ако) й кажеш.

Както сам си се досетил, приятелството ви няма да е същото, ако въобще продължи да го има. Когато й признаеш тези работи, най-нормалното което ще стане е тя да реагира с нещо като:
"ОК, това е много мило, и аз много те харесвам, но само като приятел"

Ще каже на думи нещо подобно, но в главата може би подсъзнателно ще й премиат едни други мисли. Неща такова: "Ааа, той ми казва че има романтични чувства, аз обаче нямам същите към него. Сега може да започне да се държи странно и различно с мен, в същото време не искам да го наранявам като не му откликвам на чувствата. За това по-добре да се отдръпна" И след това най-вероятно леко ще се дистанцира, което ще те накара ти още повече да я преследваш, което още повече ще оплеска нещата.

От къде знам ли че така ще стане. Ами защото и аз преди около 15 години, когато бях ученик имах подобен случай и това се получи.

Вариантите за теб са няколко. Казваш й и гледаш какво става в последствие. (почти на 100% съм сигурен че нещо такова ще се получи)

Другия вариант е да се научиш как да направиш така, че и тя да започне да изпитва подобни чувства. Сиреч привличане, което обаче в дълготраен период, пак не е гаранция, че приятелството ви ще остане същото.

И вариант три: ако наистина държиш на приятелстовото ви, тогава ти да се дистанцираш за извество време с цел да притъпиш тези чувства и да си намериш друго момиче, което не познаваш толкова, за да си запазиш същите отношения с това, за което става дума.

П.С. а сигурен ли си, че това е истинска обич от твоя страна. Истинската обич обикновено е отворена, такава която кара другия да се чувства свободен. Ако мислиш че тя ще реагира както в описания от мен хиптетичен сценарий, то тогава не е истинска обич.

От теб зависи дали искаш да рискуваш приятелството ви или не.