.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Question Нуждая се от съвет...

Здравейте,
    За пръв път публикувам тук, но съм в такова положение, че не знам накъде да хвана. Та става въпрос за едно момиче от класа ми. Около април месец на тази година супер много се сближихме и се превърна в най-добрата ми приятелка. Наскоро усетих, че чувствата ми към нея вече не са само приятелски. Харесвам я изключително много, но не знам как да й кажа. Не знам дали изпитва същите чувства към мен, но ми се иска да знае какво изпитвам. Напълно разбирам факта, че ако й кажа приятелството ни никога няма да е същото (може дори да изчезне...), но не искам да продължавам да крия чувствата си по този начин. Моля Ви за съвет относно това как да процедирам, как да й кажа, кога да й кажа и e.t.c. Знам, че ситуацията е изключително деликатна и кофти, но ви благодаря предварително!

Кажи и, гледай ти да си добре, пък така ще ти олекне.

Голям фен Аватара на LadyTerrible
    Цитирай Първоначално написано от warwolft Виж мнението
    ...но ми се иска да знае какво изпитвам.
    ...но не искам да продължавам да крия чувствата си по този начин.
    Всички отговори,които искаш са тук.
    Ти си го решил.Оттук нататък какво и как-няма модел или схема,по която тези "неща" да се случват.Бъди себе си.
    Щом с нея сте близки,значи те познава добре.Ако това как се чувстваш развали приятелството ви,значи то не е било истинско изначало.Преодолява се всичко това.Успех смело!

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    А тя с какви очи те гледа, не прави ли неща към теб, които те карат, да си мислиш, че може би и тя те харесва?

Има няколко възможности:
    1. Да ѝ кажеш и никога повече да не сте приятели, отрязвайки те.
    2. Да те отреже и да продължите с приятелството си.
    3. Да признае, че и тя те харесва и да станете гаджета.
    4. Да не ѝ кажеш никога и цял живот да се питаш ,,какво би станало ако..''
    Кое според теб е най-добрият вариант и да стесним кръга на ,,ще ме отреже'' и ,,няма да ме отреже'', дори и да тръгнете все някога ще скъсате и тогава според теб какво ще стане със това ваше приятелство? Ще се разруши завинаги.

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    Кога и как да и кажеш можеш да усетиш само ти. Ние не сме хората, които могат да го определят. Малко повече кураж и си ти.

Мега фен Аватара на baby_baby
    Ако не опиташ няма да разбереш

Направо си говори с нея и и кажи какво чувстваш не се притеснявай

Здрасти! Без да имам кристална топка ще ти кажа какво ще се получи, когато (ако) й кажеш.

Както сам си се досетил, приятелството ви няма да е същото, ако въобще продължи да го има. Когато й признаеш тези работи, най-нормалното което ще стане е тя да реагира с нещо като:
    "ОК, това е много мило, и аз много те харесвам, но само като приятел"

Ще каже на думи нещо подобно, но в главата може би подсъзнателно ще й премиат едни други мисли. Неща такова: "Ааа, той ми казва че има романтични чувства, аз обаче нямам същите към него. Сега може да започне да се държи странно и различно с мен, в същото време не искам да го наранявам като не му откликвам на чувствата. За това по-добре да се отдръпна" И след това най-вероятно леко ще се дистанцира, което ще те накара ти още повече да я преследваш, което още повече ще оплеска нещата.

От къде знам ли че така ще стане. Ами защото и аз преди около 15 години, когато бях ученик имах подобен случай и това се получи.

Вариантите за теб са няколко. Казваш й и гледаш какво става в последствие. (почти на 100% съм сигурен че нещо такова ще се получи)

Другия вариант е да се научиш как да направиш така, че и тя да започне да изпитва подобни чувства. Сиреч привличане, което обаче в дълготраен период, пак не е гаранция, че приятелството ви ще остане същото.

И вариант три: ако наистина държиш на приятелстовото ви, тогава ти да се дистанцираш за извество време с цел да притъпиш тези чувства и да си намериш друго момиче, което не познаваш толкова, за да си запазиш същите отношения с това, за което става дума.

П.С. а сигурен ли си, че това е истинска обич от твоя страна. Истинската обич обикновено е отворена, такава която кара другия да се чувства свободен. Ако мислиш че тя ще реагира както в описания от мен хиптетичен сценарий, то тогава не е истинска обич.

От теб зависи дали искаш да рискуваш приятелството ви или не.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си