.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    speakersn
    Guest

Post Ужасен проблем..

Здравейте!
    Съфорумници искам вашият съвет отностно следната ситуация:
    Имам си приятелка от доста време (години), която е доста срамежлива и аз винаги съм влизал в положение. Срам я е от това да е сред много хора, предпочита тесен кръг от хора, ако е възжмоно само ЕДИН човек.Аз съм по-голям с 3 години и отначалото това не ми правеше впечетление, но с годините искам все повече да е край мен и да споделяме не само времето което прекарваме двамата, но и времето което прекарваме и с приятели(не постоянно, но все пак). Иначе казано - искам да я направя ощя по-голяма част от живота ми. Готов съм да направя същото, ако тя имаше компания - да излизам с тях(понякога, без да ставам досаден), да стана част също и от нейният живот в още по-голяма степен, но тя такава компания няма. За всичките тези години в които сме заедно дали вярвате или не, тя е излизала с мен и моята компания точно 0 пъти. А съм и предлагал и съм я канил безброй пъти.. карали сме се .. спорили сме .. . Това което иска тя от мен е да и позволявам без да се сърдя и тн. да излиза с други момчета(тя и още едно момче,а не в голяма компания). В крайна сметка това го получава от мен. Но когато стане въпрос, че е редно и тя да направи нещо за мен,нещо което аз искам, и то не само за мен , но за НАС тя отново излиза с предлозите за срам, че не иска, не може и тн.
    Аз постоянно казвам, че сме големи хора вече, и че е редно ако искаме да продължим живота си заедно трябва да създадем и обща среда с други хора, приятели, познати и тн.Дори една нова година не сме карали заедно пак заради срамове и това да не сме с други хора.Времето лети, а с всичките си косури се чуствам неразбран...говорим...спорим .. безброй пъти, БЕЗБРОЙ и промяна няма. Сълзи, чувства .. всичко остава напразно.

Аз искам да бъдя с нея, но искам и тя ми дава това от което имам нужда - не желая да е залепена за мен, ценя си личната свобода, НО желая все пак да имаме и общи приятели да се смеем, да се радваме, да социализираме повече, но това не се случва.Говорили сме с нея хиляди пъти, ХИЛЯДИ.Отчаям съм.Не знам какво да направя повече.Чувствам се безсилен.

Моля ви за мнения/съвети и тн .

Голям фен Аватара на LadyTerrible
    Много добре те разбирам и мисля,че това,което искаш е напълно нормално.
    Ако момичето има проблеми с общуването,които са толкова сериозни,колкото казваш,може би има нужда от помощ.Ако съм разбрала правилно,не сте малки.Нейният отказ от общуване в крайна сметка няма как да не повлияе и на теб.На мен лично ми е много странно как при положение,че сте заедно от години,тя не иска да бъде част от твоята среда...в повечето пъти проблемът е точно в обратното.Възможно ли е някой от компанията ти или самата ти среда да я отблъскват по някакъв начин?Да усеща,че не я приемат/удобряват за твоя половинка(което може и в действителност да е далеч от истината)? Да мисли,че нямат общи интереси и да не знае как да се впише?
    Ако отговорът на всичко е "не",значи има проблем,който тя самата трябва да реши.Казваш,че си до нея и си правил компромиси и преди,но това не води към положителни последици,само се задълбочава проблемът...значи трябва да смениш подхода.

speakersn
    Guest
    Не сме малки да, въпросите:
    Възможно ли е някой от компанията ти или самата ти среда да я отблъскват по някакъв начин? - компанията и средата ми са хора предимно интроверти, тихи и спокойни, сравнително интелигентни и с добри обноски. Нямаме парти енимълс от които евентуално да се притеснява, че ще стават великите купони.

Да усеща,че не я приемат/удобряват за твоя половинка(което може и в действителност да е далеч от истината)? Да казвала ми е, че не усеща отношението което иска към себе си.Тук с голямата уговорка пак казвам, че тя е БУКВАЛНО непозната за тях, дори след толкова много години.И и казвам... "Всичко винаги има 2 страни. Ти си красива (наистина е ) и си ми приятелка,а не идваш с мен никъде..какво да си помислят и те .. че не ги харесваш или че си особняк човек.. как искаш някакво свръх топло отношение от хора, с които си на здравей-здрасти,а и хора които и самите те са в голяма степен малко бастуни(в добрият смисъл) в отношението си към жените?"

Да мисли,че нямат общи интереси и да не знае как да се впише? разбирам въпроса, но не смятам, че това е проблем.Напротив катко казах - интелигентни хора с желание за дълбоки разговори, а не глупости и тн.(нещо която и тя иска).

Тя постоянно сякаш убеждава, по скоро себе си отколкото мен, за това си състояние на срам с това, че едва ли не е велика черта на характера и, и само достойни хора допускала до себе си. Често говори по темата с някаква агресия и почти злоба, сякаш като защитна стена, която строи около себе си с цел да не допуска външни хора. Счита почти ВСИЧКО за лично и не желае и да говори дори за ежедневни работи с други хора, за да не разбере някой нещо за нея..

Леле.. като пиша го колко нелепо звучи всичко...
    Последно редактирано от speakersn : 11-12-2016 на 16:51

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Така от прочетеното разбирам, че не живеете заедно.
    Заживеете ли, ще е още по-голям проблем.
    Имам въпрос.
    Върни се назад във времето и ми кажи за първия ви секс, срамежлива ли беше и сега срамежлива ли е?
    Как е в секса като цяло, сещаш се, мръсница или монахиня?

Голям фен Аватара на LadyTerrible
    Цитирай Първоначално написано от speakersn Виж мнението

Леле.. като пиша го колко нелепо звучи всичко...
    ...Сега като си прочетеш какво написа,предполагам си даваш по-точна сметка за случващото се.Не познавам нито теб,нито момичето.Ти знаеш най-добре.На мен не ми изглежда като да има голяма надежда за промяна от само себе си при нея.Напомня ми за една позната страшно много...тя сама отблъсква хората от себе си и после го оправдава с всякакви средства.Винаги съм смятала,че подобен проблем идва от страховете дали ще бъдеш приет/харесван от околните и за да избегнеш да бъдеш отблъснат,ти го правиш пръв...Затворен кръг е.Личностен проблем.Ако беше чак толкова сигурна в себе си,чертите на характера и дойстойнствата си,дали щеше да постъпва така или просто нямаше й пука,нямаше да се страхува,защото тя сама се оценява и това е най-важното за нея?

Мега фен Аватара на baby_baby
    Мисля че момичето не е срамежливо а просто си е харесала друго момче и иска да е с него

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Цитирай Първоначално написано от baby_baby Виж мнението
    Мисля че момичето не е срамежливо а просто си е харесала друго момче и иска да е с него
    Далеч си от истината.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си