- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 2 години пушене и спрях от раз - какво се има впредвид "пристрастяване"??
Значи ето я моята история. Преди около 2 години и половина имахме едно събиране с целия клас и там се напих много, но никога не бях пробвал цигара. Съответно още като ми дадоха идеята и викам директно - айде бе, давай да пробвам... И така почнах да пуша Карелия, които са супер слаби. Причината да почна беше ЕДИНСТВЕНО защото нямах много приятели и си намерих компанията, с която дружах преди да завършим. И така от 3-4 на ден, просто заради тях палех и аз и стигнах до около 15 цигари, в много лоши случаи - по кутия на ден. И така карах 2 години. Никога не съм усещал "пристрастяването" и никога не съм палил, докато съм сам - винаги покрай тях или на събирания. И след като завършихме всички се пръснахме навсякъде и вече не дружа с тези хора. Сега имам нова компания, а те пък са тоталните непушачи. А аз отначало не се бях опознал още с никого и тези хора, с които се сприятелихме, единственото което са правили, е да са пробвали няколко пъти цигара. И така кутията, която ми беше в джоба попринцип, почнах да я изпушвам много бавно (пушех сам за първи път като цяло) и накрая като свърши така и не взех нова.
Не се чувствам "зависим" и така нататък тем подобните простотии, но не мога да си обясня - как така човек може да бъде зависим от нещо при положение че всички около него не саи именно сега се замислям дали заради това просто ей така прекратих...?
Това че пушиш защото си с тях е много тъпо вместо да бъдеш различен ти ставаш един от тях
“In order to be irreplaceable, one must always be different.”