.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 112
    Голям фен Аватара на LadyTerrible
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Обичам да чета за хора, които не са в бг и се оплакват за бг, едва ли не бг им е проблемът, че не са там.
    ...

Повече от фен Аватара на michaelis
    Обичам да чета за хора, които не са в бг и се оплакват за бг, едва ли не бг им е проблемът, че не са там.
    Цитирай Първоначално написано от LadyTerrible Виж мнението
    ...
    я ми аргументирайте ето това, защо е така ?

В печата: 40 000 българи търсят работа в чужбина

http://nova.bg/news/view/2016/05/16/...8%D0%BD%D0%B0/

Според БАН: През 2015 г. 25 хиляди се заселват в България, а 30 000 я напускат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5646323

https://youtu.be/LMiXInMaHM8

аз отивам в нова зеландия

Като дете имах мечта да бъда точно такъв какъвто съм сега

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    вече нямам мечти...

аз си чакам аргументите и фактите относно масовото изселване на хора от нашата държава от "г-ца Ужасна" и "г-жа МяуМяуМяу" където обичала да чете за "едва ли не къде бил проблема" да ми обяснят всъщност къде е ?

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Че защо да аргументирам. Написала съм какво харесвам/нехаресвам, не виждам никъде някакво твърдение, което трябва да аргументирам. Ти, ако чувстваш някаква вътрешна нужда да се оправдаеш, ок, поствай си статии.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Че защо да аргументирам. Написала съм какво харесвам/нехаресвам, не виждам никъде някакво твърдение, което трябва да аргументирам. Ти, ако чувстваш някаква вътрешна нужда да се оправдаеш, ок, поствай си статии.
    аз нямам нищо да оправдавам аз давам факти

а ти ми отговoри с факти на това изобретение защо хората се изнасят от държавата щом тя "не е проблемът" мм ? (държавата не като територия, а като структура на обществото и властта)
    За да има някъде такъв масов Eксодус, значи някъде има проблем не е по собствено желание ...
    Последно редактирано от michaelis : 11-30-2016 на 14:27

Да, офц, не по твое желание, ти си жертва на системата
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Да, офц, не по твое желание, ти си жертва на системата
    ок обясни ми ти как би искала да живееш. Аз имам тука няколко примера под ръка:

Разбиват ми няколко пъти вече апартамента, всичко разхвърляно, нищо не са взели защото пари в къщи няма, но разправии бол. Отиваме на ресторантче и заради една маса с някакви си стана кютек нещо си някой нещо гледал на криво, аз лично такива примитивни обноски и скандали мразя ужасно много. Пускам по националната телевизия новини, те на Турски език. Извинявай ама аз живея в България не в Турция или ?!?

Едно приятелче си купи чосто ново Audi отива да яде в ресторанта, паркира колата яде, излиза след час и колата я няма.
    Eдна роднина, плаща си здравни осигуровки, получава инсулт и трябва тя сама да си донесе всички консумативи в болницата, да си плати допълнително (нямаш пари ама взинаш назаем иначе мреш) и след месец пак да е на работа. След месец на работа след инсулт ?!?!
    Други абсурди като какво учат учениците в училище, че сме имали комшийско турско присъствие или в учебника по за 5 клас по музика се учат как "две кебапчета крилати пазят рая с автомати" е майка му дееба това кво е?!? Навсякъде се също масово се натрапва, че ако си брантия ше успееш, примери бол, чалгарки, разни парясници в Шоуто на Слави тиквеника или продавачка в мол ... ммм мноо престижно ?!?
    Гледам също президента ни как говори глупости и ни тика във война със северните ни комшии, гадни агресори били, ше ни нападнат като в Украйна, ае като отида на морето ако не са "тея агресори" един апартамент не мое да продадат там.
    Да забрайм политиката тя е мръсна работа, но ок искаш семейство, ми хубаво почвате няква работа и двамата и решавате да си купите апартамент. Отивате в банката и тея пичове ви заявяват лихвата е 8% на discount?!? Това някой с трети клас по математика като мене може да сметне, че при заем от 100 000 евро за 25г. трябва да се върнат 250 000 евро и то при лихвен % в Европа на еврото 0% и в България на лева 0%. Аз няма да купувам апартаменти на всички в банката. Жилищните кредити в Германия, Австрия, Испания и т.н. са от 1,2% до 3% ок, а при нас със средна заплата от 600лв. в страната е 8% ?!?! Ние кво да не сме Швейцария или Лихтенщайн ?!
    Също не мога да понасям шофирането по пътищата, еми сори ама моя съсед кара с 200 в града аз при него с 4 иконони и молитвеник, трябва да се возя, един път напрайх тази грешка повече никога и винаги ама винаги другите са виновни !!!
    Паркиране по тротоарите, по детските площадки е ок къде да вървим по улицата ли или как ?!? Прави ми също впечатление масово педали се пръкнали е ок как, защо ?!? Ей тука във форума едната дет не може да си напише без правописна грешка името на купон оргия с 4 ма. на 25 кавали. Ае добре ве утре мойте деца същите ли ще са ?!? WTF ?!?
    Та искаме уж да променим нещо си, гласуваме, гласуваме, да но нещо не става и не става в един момент си казвам ммм, малко ми идва в повечко и довиждане ......

Обясни ми сега твоята теория каква е, защото на тези 40 000 напускащи страната на година мнението им няма да се различава коренно от моето мисля ?
    Последно редактирано от michaelis : 12-01-2016 на 09:01

истината е, че цялата система ни за смяна, защото в момента който един дойде на власт, той няма власт. И като казвам системата , имам предвид - световната. А света в момента отива в кучи гъз, защото капитализмът взе големи размери, много бедни народи стават по-бедни и хората навсякъде са се превърнали в дойни крави, независимо дали в богата или бедна държава.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    истината е, че цялата система ни за смяна, защото в момента който един дойде на власт, той няма власт. И като казвам системата , имам предвид - световната. А света в момента отива в кучи гъз, защото капитализмът взе големи размери, много бедни народи стават по-бедни и хората навсякъде са се превърнали в дойни крави, независимо дали в богата или бедна държава.
    е там спи котката Единствения изход е комунизъм, но не като нашия бившия държавен капитализъм и монопол, а някакъв хибриден комунизъм и тогава ми е много чудно какво ше обясяват на поколенията където знаят че "комунизма е нещо лошо" в какъв строй сме, а той не е лошо само дет ние не сме имали такова нещо никога. Тогава наще грабители няма да взимат по 500млн. да си ги държат под възглавницата, а само 1 млн., за да има и за останалите по некой лев.
    В нета има много яки лекцийки на проф. Ричард Улф и само като погледнеш американски професор да ти говори за Карл Маркс и комунизма .....
    Последно редактирано от michaelis : 12-01-2016 на 18:41

Припомни ми къде плюят "педалите", и къде "педалите" имат право на брак, дали люксембургският прайм министър не е хепи, че тъкмо е сключил брак с партньора си.

Не исках да давам примери, но има държави, в които си плащаш здравна застваховка, няма осигуровки - 70-180 евро на месец, и си поемаш сам до 300 -800 евро от лечението сам.

По рабалка темата - бг е една от най-трудните държави да намериш жена за секс, без срещи и придумвания. В Тиндер в бг няма нищо общо с тиндер където и да е било другаде.

Само за кредитите ще се съглася. Макар, че жилищата у нас са доста евтини, някъде с тази лихва 1-3% , като къщата ти струва 400к евро, вече ти е достатъчно тежко.

На мен теорията ми е, че негативните хора са кофти. Особено оплакващите се, недоволстващите и мрънкащите.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Забравих да добавя, тук за здравно осигуряване се плаща минимален процент ( 1 и нещо ) от заплатата, а ако си безработен, е 14-20 кинта на месец. Плащаме много малко и страшно много ни е безплатно, не случайно много хора се прибират тук за лекар и зъболекар, една хазяйка едно време от австралия се прибра да си оперира крака
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    ^ <3

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от michaelis Виж мнението
    е там спи котката Единствения изход е комунизъм, но не като нашия бившия държавен капитализъм и монопол, а някакъв хибриден комунизъм и тогава ми е много чудно какво ше обясяват на поколенията където знаят че "комунизма е нещо лошо" в какъв строй сме, а той не е лошо само дет ние не сме имали такова нещо никога. Тогава наще грабители няма да взимат по 500млн. да си ги държат под възглавницата, а само 1 млн., за да има и за останалите по некой лев.
    В нета има много яки лекцийки на проф. Ричард Улф и само като погледнеш американски професор да ти говори за Карл Маркс и комунизма .....
    вчера ти затворих устата на тея тема ще го направя отново

за всичко което написа ще ти кажа само едно има много хора като мен които се борят с всичко това влагаме парите времето нервите и телата си

също така жертваме и времето с любимите си хора и то без дори да търсим някаква публичност

не мрънкаме че ни е зле а правим нещо по въпроса не бягаме в чужди държави за да спим с по 6 човека в една стая

а си стоим на мястото точно както нашите деди и няма да направим и крачка назад от целта си

а мамини момченца като тебе ще спят с по 6 човека в една стая ще се заблуждават че са щастливи а всъщност ще са просто едни дървета без корен в една чужда държава където винаги ще са чужденци а в тяхната собствена ще са презирани за това което са и ще пукнат някъде някога като овце без история

затваряй си устата не ми казвай колко е зле положението и си лягай че утре ще береш гъби
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    вчера ти затворих устата на тея тема ще го направя отново

за всичко което написа ще ти кажа само едно има много хора като мен които се борят с всичко това влагаме парите времето нервите и телата си

също така жертваме и времето с любимите си хора и то без дори да търсим някаква публичност

не мрънкаме че ни е зле а правим нещо по въпроса не бягаме в чужди държави за да спим с по 6 човека в една стая

а си стоим на мястото точно както нашите деди и няма да направим и крачка назад от целта си

а мамини момченца като тебе ще спят с по 6 човека в една стая ще се заблуждават че са щастливи а всъщност ще са просто едни дървета без корен в една чужда държава където винаги ще са чужденци а в тяхната собствена ще са презирани за това което са и ще пукнат някъде някога като овце без история

затваряй си устата не ми казвай колко е зле положението и си лягай че утре ще береш гъби
    аз не си спомням да си ми затворил устата май беше обратното ти си плоска история нищо лично просто си леко в страни от реалността нищо повече

Град
    системата дегоба
    аз не си спомням да си ми затворил устата май беше обратното ти си плоска история нищо лично просто си леко в страни от реалността нищо повече
    ами както ти я затворих сега така и тогава
    самия факт че казвам истината и ти не можеш да отречеш нищо го доказва
    и съм много в реалността ако не вярваш ела да провериш
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Припомни ми къде плюят "педалите", и къде "педалите" имат право на брак, дали люксембургският прайм министър не е хепи, че тъкмо е сключил брак с партньора си.
    Не исках да давам примери, но има държави, в които си плащаш здравна застваховка, няма осигуровки - 70-180 евро на месец, и си поемаш сам до 300 -800 евро от лечението сам.
    По рабалка темата - бг е една от най-трудните държави да намериш жена за секс, без срещи и придумвания. В Тиндер в бг няма нищо общо с тиндер където и да е било другаде.
    Само за кредитите ще се съглася. Макар, че жилищата у нас са доста евтини, някъде с тази лихва 1-3% , като къщата ти струва 400к евро, вече ти е достатъчно тежко.
    На мен теорията ми е, че негативните хора са кофти. Особено оплакващите се, недоволстващите и мрънкащите.
    За педалите това е масово в така наречения западащ Запад, това е цивилизация в упадък. За застраховките си малко и то не малко а доста в страни. Бил съм студент и плащах 21 евро и нямаше никакви доплащания било на зъболекар било на лекар. Не може да ме убедиш в обратното защото съм го плащал лично, бил съм на лекар, зъболекар, прегледи и пи па по. Това е за смета на работещите където ги дерат с мого повече, както плащам сега в момента, което се полага тъй като студентите когато започнат работа един ден ще плащат и те пълната застраховка. Ръбаката не е жена тя е още момиче, незнам докато стане жена за кво ше става въпрос, това е просто констатация за подрастващото поколение след нас.
    Аааа за това подчертаното ще го подмина с усмивка, честно ти казвам Извинявай но аз съм живял достатъчно в Бългрия знам какво е Студентски Град знам какво е в квартала знам дискотеки, какво се случва и дори и в момента имам приятели и ги знам какво правят и колко жени сменят и са сменили. Аз нито съм майстор ебач, нито сваляч, нито се хваля с бройки абсолютно нищо, аз съм господин никой, няма бройки няма нищо, моногамна работа, споменавам само какво съм видял лично нищо повече.
    Няма нищо негативно мадам, това е просто реалността сега, че тя не е розова и вие отричате и си слагате розови очила няма проблем всеки си има разбирания за живота.
    Последно редактирано от michaelis : 12-01-2016 на 21:11

ами както ти я затворих сега така и тогава
    самия факт че казвам истината и ти не можеш да отречеш нищо го доказва
    и съм много в реалността ако не вярваш ела да провериш
    абе ей отиди и го обясни на едно аверче във Варна че ако не му работи фирмата в Германия е жив умрял с разходите в България, борели се били, правели били, незнам си кво прайли аре разправяй ги тези на филанкешията или на чужденците, глупости на квадрат.
    Последно редактирано от michaelis : 12-01-2016 на 20:58

Град
    системата дегоба
    абе ей отиди и го обясни на едно аверче във Варна че ако не му работи фирмата в Германия е жив умрял с разходите в България, борели се били, правели били, незнам си кво прайли аре разправяй ги тези на филанкешията или на чужденците, глупости на квадрат.
    ми като е некадърен твоя авер какво съм виновен аз

аз успях без да напускам страната си щото имам малко акъл другите като тебе ще берете гъби

германците не ми ги хвали те там си имат господин алах внос от Сирия

Забравих да добавя, тук за здравно осигуряване се плаща минимален процент ( 1 и нещо ) от заплатата, а ако си безработен, е 14-20 кинта на месец. Плащаме много малко и страшно много ни е безплатно, не случайно много хора се прибират тук за лекар и зъболекар, една хазяйка едно време от австралия се прибра да си оперира крака
    добре какъв е смисъла да се плаща тогава това нещо ?! Обясни ми системата защо е това, аз мисля в предишния ми коментар с роднината с инсулта ми беше достатъчно. Ти казваш евтино да ама тези от Австралия, да но за тези в България работили учители не е никак евтино даже е непосилно и хората или взимат кредит за здравето си или мрат точка това е.

ми като е некадърен твоя авер какво съм виновен аз

аз успях без да напускам страната си щото имам малко акъл другите като тебе ще берете гъби
    Какво, фирма с 40 човека и е некадърен ?! айде лека вечер

Град
    системата дегоба
    Какво, фирма с 40 човека и е некадърен ?! айде лека вечер
    ако ще и 1000 човека да има пак си е некадърен

Мега фен Аватара на anonymous908491
    добре какъв е смисъла да се плаща тогава това нещо ?! Обясни ми системата защо е това, аз мисля в предишния ми коментар с роднината с инсулта ми беше достатъчно. Ти казваш евтино да ама тези от Австралия, да но за тези в България работили учители не е никак евтино даже е непосилно и хората или взимат кредит за здравето си или мрат точка това е.
    държавна корупция, тва е проблемът
    откакто свинята манаф от Банкя е на власт
    държавната машина се превърна в нещо яко сбъркано

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си