- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Какви са вашите мечти?
добре ще ти го кажа така
докато не започнем да разчитаме на собствените си ресурси няма да се оправим
чуждите ресурси (инвестиции) са добре дошли но ако разчитаме основно на тях печалбите ще отиват в чужди икономики
щото простия работник ще си купи салам върху който има 20% ддс и ще подпомогне държавата
да го кажем че ако средната заплата е 700лв то 140лв всеки месец подпомагат бюджета
без да броим другите данъци
ако пък аз имам магазин за салами ще има кой да купува така бизнеса ми ще потръгне ако пък няма хора няма да от къде да имам печалби
абе сериозно ли ме карате да ви казвам тия неща?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
оправяли сме били България... ще я оправиш само с автомат калашников.
а как по-точно чуждата инвестиция извлича капитала в чужбина? И каква е разликата в това, дали ще тъпчиш парите на български капиталисти или други? Кво е значението колко данък ще плащаш, когато положението не се подобрява?
да работиш тук без да правиш друго не знам дали има някакво значение в повечето сфери.
ако щеш и 1000000000000 лв дай на правителството.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
не няма нужда всички да следват моя пример, ами погледни ето тук този човек какво говори, а този е един от малцината българи които имат нещо си в тиквата
Иво Христов: Българското общество е бременно с авторитаризъм
https://www.youtube.com/watch?v=lLDbnblH-xM
Последно редактирано от michaelis : 12-02-2016 на 14:24
аз съм господин никой, тука има българи метачи, чистачи, шофьори на таксита на спедиторски фирми, учителки в детски градини, адвокати, дори и ръководители на големи фирми, всякакви позиции, но никой не е направил 6 етажна къща или като българското VIP мутрофонство също да си купят всичките A8 или Buggatti Veiron. Всички живеят нормално плащат здравни застраховки, всичко как си му е реда и се води съвсем нормален живот. Аз не съм пуснат от Марс на компютър, всичко съм правил и не ми пречи ако в България стане същия ред да се върна и да хвана лопатата да бъркам цимент защото и това съм правил.
Та поне окепазихме достатъчно темата ей такава ми беше мечтата да е и в България без Слави, без Господари на ефира, без стрелби по плажовете без мутри и прочее
виждам че одобряваш това което казах преди малко
ми няма много време да гледаш педали или да осиновяваш някоя мангуста, ние сме втора ръка европейци, като такива ни се налага да бачкаме и то начина на работа е доста по-различен от при нас. Като порабориш така една две годинки плътно и се влиза в час почва изтрезняването от нашия манталитет, няма начин трябва да се хранят бежанци едно друго, да но нас никой не ни храни нали се сещаш ...
заплатите в Австрия варират от 1К до 5/6К зависи от това в кой бранш си. Но данъците са прогресивни т.е. от 4К ти взимат 50% в данъци, здравни, пенсионни всичко там. Остава ти 2К евра да се спасяваш наем почти за нещо нормално е хилка с разходите, телефони мелефони интернет още 50, храна алабализни още 300 карти за транспорт или ако имаш кола тогава майка плаче. Общо взето така е направено, че не можеш "да забогатееш", няма такъв филм, но пък да не потънеш и да можеш да покриеш всичко, да не си гладен да си осигурен и да имаш покрив над главата си. То и това е най-важното след всички плащания ти остават някакви си парици каквото искаш да правиш с тях, но са нищо.
В Германия е същото както и в Холандия, Белгия, Франция и т.н. в Англия е малко по различно и по-грозно там същото като в България бачкаш като олигофрен и само за разходи. Да но в Англия нали е финансов център и там банкерчетата се уливат как и да е. Та мисълта ми беше и в България да е така, в момента на едно домакинство в България на месец му трябват 2000-2300 лв. еми това са 1/1200 евра. за да покриеш всички нормални нужди. Нито ще забогатееш нито нищо да но хората особено в малките градове им се ебава века със заплати от по 400лв че даже и работа няма и от там се почват филмите, а разболееш ли се мреш.
Първо трябва да ти дадат виза, което не става лесно и не се дава на всеки, второ за там си трябват сериозни пари да се замине, а не знам защо в Ню Йорк там е един от най-скъпите градове в САЩ за живеене и е сложно да се започне от там и принципно има много малко българи мисля, ако има някои те са някакви милионери!
Виж Чикаго е друго нещо!![]()
Мхм в Англия взимаш около 1300-1500 паунда минимум, разходите да са ти към 700 паунда зависи нали какъв наем плащаш, какви услуги ползваш и т.н. което значи че ти остават едно 1500-1600лв в наши пари на месец, ако спестяваш и това говорим, ако си на минимална не на повече от нея! Хайде пробвай се у нас да спестяваш такива пари на месец! Сега в Австрия не знам как е, но и 2000 евра да ти остават това са си стабилни пари за нашите стандарти все ще можеш нещо да заделиш, ако не си разсипник и прахосник разбира се! А у нас разходите са повече от доходите и за това всеки 2-ри даже всеки 1-ви е задлъжнял!![]()
няма оставане кой знае какво. Сега преди малко като лафехме с едно приятелче и той само се оплаква от Австрията, че много данъци плащал и "го обирали" едва ли не. Еми викам са такива са правилата, затова имаш здравеопазване, безплатни университети, улици, транспорт ала бала и точка. Ако не плащаш данъци няма да ги има много е просто. А в Англията и там имам познати, но не бих отишъл малко кретения ми се струва и времето гадно, особено пък в тоя Лондон ако ти стигнат 1500 паунда ще се учудя, няква какафония, скъпотия, гърмежи, "терористи" не не мерсиСпоред мен Англията в големите градове се доближава леко до българския стандарт, бачкаш като скот и после всичко си връщаш обратно. Е зависи какво работиш разбира се, но обикновенните хорица т.е. работшия клас там не са на по-различно дередже от хорицата в България.
Е тука имаше една какичка в Бирмингам тя знае какво е и що е може да обясни някой път.
Последно редактирано от michaelis : 12-10-2016 на 19:35
Отишъл мравоядът при Ной и го попитал:
- Пич, кажи ми честно... само две мравки ли взе? ..
нее, ти си заблуден в представата си
не АЗ се наричам утайка, ами виждам как СИСТЕМАТА превръща обикновенните хора в едни безпомощни дребни и затворени роботи- роби, слуги , свободата е само в илюзията на вярата ти.
Не, не определяш почти нищо съществено за живота си, ами вървиш още от самото начало по сътворени параметри, каквото правят повечето хора. Дори парите не са нищо, ами само допълнително обвързване.
Това което исках да кажа обаче засяга пряката мизерия и обездушевяването на хората.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 12-10-2016 на 20:12