- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Мастурбацията вреди на здравето.
Започнах да мастурбирам когато бях на 14г.До тогва нямах никакви проблеми.Отначало не осъзнавах вредата.Запчнах да се престрастявам все повече.След еякулацията ме заболяваше кръста,болеше ме леко главата и ми беше отпаднало и депресирано.Чувствах се ужасно всеки път, когато се поддавах на слабостта си, и се питах възможно ли е Бог да обича човек като мене.Тялото ми отслабвашв физически и психически.
Интиресите ми към спорта,уроците и всичко останало се намаля.Много пъти се опитвах да се сдържам не успявах.
Мастурбацията насърчава егоизма. Например, когато някой мастурбира, е изцяло погълнат от усещанията на своето тяло.
Така изгубих и приятелите си.
И така докато станах на 17 мастурбирах постоянно.Но когато започнах да се въздържам и да спазвам някои закони на Библията всичко се промени.Започнах да се държа по-добре с хората и да се разбирам с тях.Намерих приятели.
Мастурбацията е вид нечистота. Тя може да те направи ‘роб на различни желания и удоволствия’ и подхранва нездраво мислене.Въздържайте се от тази нечистота .Мислете чисто!!!!!
В Библията е писано,,„Бягай от желанията, присъщи на младостта, но се стреми към праведност, вяра, любов, мир, заедно с онези, които призовават Господаря от чисто сърце.“ (2 Тимотей 2:22)
,,всеки един от вас да знае как да владее своето тяло в святост и чест, не с алчна сексуална страст, каквато има в народите, които не познават Бога,,.
Надявам се да помогнал на някой да се въздържа от този грях.
Какво мислите по въпроса?
Не разбрах какво лошо има минутна стаст и усещане на тялото?
ако слушаш Библията, значи нямаш право на собствен глас
ако се придържаш към законите на Библията, значи да не можеш да живееш нормално
ти боледуваш много сериозно, flip.
проблемите идват от психичното състояние
един отчаян човек много бързо би намерил утеха в Библията и религиозните хора
тъй като религиозните хора са странни и се разбират с всички
защото са отчаяни и нямат нормален живот
те затова са тръгнали да се утешават с вяра за по-добър живот след смъртта
много е лесно да се каже отстрани
но аз говоря неща които знам от собствените си наблюдения
такъв тип "хора" дружат само и единствено с "индивиди" от "тяхната порода"
те не се приемат за нормални
те се имат за нещо повече от останалите
те се обединяват в групи, които странстват и пилеят ценно време от празните си животи
още много може да се каже
но не е сега момента
Бог и Библията са неща, към които човек се обръща когато е слаб / в момент на слабост
аз съм различен от останалите
аз не съм човек
пратеник от Андромеда съм!
реприл с репитил
Ноо комент, нямам желание да оборвам простотии и заключения от две сързани думи.
Повечето хора като цяло, незавсимо дали са религиозни или не - са толкова подвластни, че погледнато от горе, съвсем свободно може да се оприличат на опитни мишки. Вярата в над материалното и развитието на духовната същност обаче действително разкрива друг свят, заедно с нови интуиции и усещания, дори нови сетива и възприятия.![]()
имах предвид, че някои хора са обсебени от библейските закони и религията
и това ги кара да не могат да пръднат от страх
също така повечето хора стават религиозни след голямо отчаяние
например ако имаш тежък живот и намериш утеха и разбиране в странстващите религиозни хора, ще станеш един от тях
в реалния живот може да си отхвърлян и отблъскван
затова ще се зароди усещане, че не съществува по-добро нещо от религията - тъй като там намираш разбиране
това те кара да се обсебваш от библейските закони и да ги спазваш с болни амбиции
религията се превръща в твой нов живот!
но се радвам, че не съм от тези хора
защото те живеят като пленници и затворници , които се лишават от всяко едно нещо
а аз съм свободен!![]()
І Петр.2:11 ? Ап. Петър призовава вявращите да се въздържат от плътски страсти, които воюват против душата, защото ние сме временно тук.
І Кор.6:19-20 ? Ние сме храм на Св. Дух и трябва да пазим този храм чист.
Римл.13:13-14 ? Апоспол Павел ни учи да имаме контрол над ума и дисциплина в мисловната дейност.
въображението не е престъпление
няма лошо да имаш вяра
но нека да е в рамките на нормалното
има хора които се вманиачават и душите им се разболяват необратимо <- това вече е лошо
в някои случаи религията е болестно състояние <- това е лошото
иначе аз също имам вяра до известна степен
но не съм обсебен![]()
"всеки грях що прави човек, е извън тялото ,а блудникът против собственото си тяло греши "така,че чрез този грях на себе си вредиш!!!Опитвам се да помогна на тези които не разбират голямата вреда от задоволяването.
Мечо Пух и Прасчо спят на палатка. По едно време мечето пита приятеля си:
- Прасчо, какво правиш?
- Ами, Пух, аз такова, мастурбирам.
- Браво, Прасчо. Прасчо, а хубаво ли ти е? - след малко попитал пак Пух.
- Ами да, Пух.
- Прасчо, а искаш ли да ти стане още по - хубаво?
- Да, искам!
- Еми хвани си твоята пишка бе, прасе такова!
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Хахаха