.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Срам ме е да ходя на фитнес

Здравейте, аз съм момче на 14 години висок съм 1,64 и тежа 56 килограма та добре ли е за възрастта ми ? Също така искам да ходя на фитнес, но ме е срам и незнам какво да правя притеснявам се какво да правя искам да вляза във форма. И не знам какъв режим да спазвам какво да парвя дайте съвети, моля

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    От какво те е срам?
    И защо смяташ, че не си във форма, твърде слаб ли се чувстваш?
    Първо ти трябва програма по която да тренираш.

Да, чувсвам се слаб но знам, че мога да заякна аз програма ще си направя ама първия път когато отида ще ме е срам някакво ,,лапе,, на 14 години на фитнес и няма кой да ми казва какво да правя това ме тревожи..

Град
    Гледай клипове, как се правят упражненията, аз преди да започна фитнес, изчетох доста в нета, гледах клипове, кое как се прави правилно, кое упражнение за коя мускулна група е и така.
    Дори сам си направих програмата.

Голям фен Аватара на Seattle
    Град
    Seattle, WA
    Кви програми, кви 5 лева. Гледаш някви упражнения от интернета, отиваш там и вдигаш. Наблягаш най вече на лежанката, набиранките (ако трябва на машина), клякането и мъртвата тяга. Друго на тоя етап не ти трябва. Ела пак след 2 месеца и ТОГАВА ще му мислим за програмата.

А за тва че те е срам, нали се сещаш че никой не се е родил напомпен? Отиваш и вдигаш. Ако имаш въпрос за нещо конкретно, питаш тук или в залата някой от по напомпаните или персонала, те не хапят.

Добре дошъл в клуба

Град
    Аз лично не препоръчвам клековете, мъртва тяга и мечка, тъй като си новобранец и има голяма вероятност да се контузиш и по-точно кръста.

Ами от другата седмица почвам благодаря за съветите там ще питам какво трябва да правя и ще гледам клипове в нета !

не си чак толкова слаб
    няма от какво да те е срам, всеки е започнал от някъде
    във фитнеса където ходя тренират и хора на твоята възраст, някои даже са по слаби от теб
    аз като почнах на 16 бях 180 см и 60 кг
    сега съм 185 и 79-80 кг

най-добре ако имаш някой приятел който се занимава с фитнес ходете заедно - ще ти помага и ще ти показва упражнения
    вин дизел е прав, че тия упражнения не са добри за начинаещ

Голям фен Аватара на Seattle
    Град
    Seattle, WA
    Тия упражнения са усновата на всяка добра програма и отнема доста време да се научи правилна форма. По добре сега докато тежестите са малки а не после като му порасне работата и се вкара в филма че може да вдига много, щото кунтузийте стават точно тогава- много тежест и лоша форма

Град
    Цитирай Първоначално написано от Seattle Виж мнението
    Тия упражнения са усновата на всяка добра програма и отнема доста време да се научи правилна форма. По добре сега докато тежестите са малки а не после като му порасне работата и се вкара в филма че може да вдига много, щото кунтузийте стават точно тогава- много тежест и лоша форма
    Няма спор че базовите упражнения помагат доста, но какво те кара да мислиш, че с влизането във фитнеса, няма да направи точно това?????
    Ако си повярва, сложи кг и се контузи, а шанса както не е пипал до сега е много по-голям от после, когато мускулатурата е укрепена, развиваща се и т.н.
    По-добре да минава в началото на уредите, които са изолиращи и предпазващи от сакатлък.
    От базовите може да прави набирания, кофички и лежанка с малко кг.

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    Няма нищо срамно в това човек да се грижи за себе си.

Повече от фен Аватара на michaelis
    Цитирай Първоначално написано от nqkoisi123 Виж мнението
    Здравейте, аз съм момче на 14 години висок съм 1,64 и тежа 56 килограма та добре ли е за възрастта ми ? Също така искам да ходя на фитнес, но ме е срам и незнам какво да правя притеснявам се какво да правя искам да вляза във форма. И не знам какъв режим да спазвам какво да парвя дайте съвети, моля
    остай ги тея фитнеси на 14 според мен е по-добре да работиш за сега само със собствената тежест на тялото си, има и още да ти се развива костната структура, някъде към 20-23 отивай на фитнес щом толкова искаш, но за сега можеш да правиш такива неща и тялото ще се развие както трябва. С тея щанги стават също и сакътлъци.

Последно редактирано от michaelis : 11-25-2016 на 10:36

тоя отгоре що пише вобще LUL
    няма нищо срамно много лапета има по фитнесите само не забравяй да си връщаш тежестите

Супер фен Аватара на tochko
    Какъв срам авторе? Да се срамуват тези които не тренират и си гледат шкембетата лятото на плажа. Тези които са пичаги след време ще ти показват и помагат. Тези които са мухали ще ти се присмиват.

Banned Повече от фен
    Влизаш и казваш на инструктура за какво си там. Повярвай ми ще ти обясни и покаже. Все пак си плащаш.

Какво му е срамното на това човек да спортува. Даже е похвално. Смело напред, няма от какво да се притесняваш

Супер фен Аватара на tochko
    Макар че вече коментирах, ще споделя малко личен опит с автора, та ето и моята история защото ми прилича на мен в началото:
    В осми клас преди 4 год реших да спортувам нещо. Понеже имах приятел джудист отидох да гледам в залата. Няма да забравя тази тренировка, бях доста впечатлен и исках да тренирам там. На фона на целия ми ентусиазъм стояха почти нулевите ми възможности. Учил съм се само на основите от състезателите, които после напуснаха клуба но това не ме спря. Нивото ми беше посредствено дълго време но и това не ме отказа. Ядях и все още ям много бой. Контузиите са чести. Част от техниката си съм добил с гледане от другите и познатия метод проба-грешка. В момента имам само двама адекватни партньори-съперници в залата което е супер малко за подобен спорт. Нивото на състезанията ми е ниско. Въпреки това остава манията за самоусъвършенстване и надеждата, че този път ще хвърля другия. Изредено до момента не ме е спряло да слагам кимоното и до днес и ако всичко е наред не смятам да се отказвам.
    Не съм свикнал да гледам на себе си като нещо специално, защото не съм, но резултатите от джудото за изминалото време са грамадни, не само в тялото но и в характера. Залата е мястото къдто човек може да се "възпита" повторно.
    Поуката авторе е, че колкото и да е трудно, срамно, невъзможно да ти се струва "нещото" ако го искаш не трябва да се отказваш. Всичко е преудолимо и благодарение на това можеш да станеш по-добър за себе си. Успех!!
    Последно редактирано от tochko : 11-30-2016 на 12:52

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си