Здравейте, хора! Наистина имам сериозен проблем и се надявам на съветите ви
На 20 съм, от няколко месеца имам връзка с мъж на 27. Той е изключително много ревнив, но напоследък ревността му ескалира. С всеки ден е по-зле. Не ми позволява без него да се виждам с приятели,ако го направя следва страшен скандал. Не ми позволява да използвам социални мрежи, ако го правя трябва да е само нещо много важно и то да става пред него, недай си Боже да разбере, че аз съм влизала във Вайбър, инстаграм, фейсбук и т.н след като си е легнал или без да му кажа. Иска когато той пожелае да му показвам чатовете си с приятелки, да го информирам кога си говоря с тях по телефона, колко време и за какво, иска да му показвам регистъра ми на повикванията на телефона. При всяко едно писане с приятелка, защото аз с момчета не си пиша, трябва да му казвам и да показвам какво си пишем.Ако му кажа, че с приятелките ми сме се чули просто ей така,за да видим коя какво прави,веднага започва да ме обвинява, че аз едва ли не обръщам повече внимание на тях, отколкото на него. Сърди се ако излизам от вкъщи дори до магазина без предварително да съм казала, ако през деня съм правила нещо, за което не съм му казала-например да ида да напазарувам в някой различен от друг път магазин-скандал. Ревнува ме от бившите, постоянно ме разпитва за тях, какво сме правили с тях, за секса и т.н. Обвинява ме, че аз още имам чувства към някой от тях и искам да се върна при него, а няма основание за това. Когато се скараме по-жестоко ме обижда по всякакъв начин, псувал ме е, наричал ме е идиотка, крава, тъпанарка, темерут и всякакви производни. Аз съответно се обиждам и си тръгвам, той със сила ме връща при него,оставял ми е синини от дърпане, стискал ме е за челюстта и врата(не чак да ми спре въздуха, но все пак), след което започва да ме прегръща и целува, и след минута пак започва да ми крещи. Когато е ядосан ми вика много силно, блъска, чупи, къса каквото намери. После се извинява за поведението си, но все пак ми казва, че аз не съм била права и държанието ми го провокира да се държи така. Не ме е бил досега, но не знам дали скоро няма да се случи. Говорила съм много, той обещава да се промени, но са скандал след скандал, промяна няма. Казва ми, че причината да се държи така била в мен, нямал ми доверие. А като го питам защо ми няма казва не знам. Наистина не искам да се разделяме, но не издържам вече. Той дори ми се сърди ако се смея с приятелка и съм щастлива, защо не съм се смеела с него. Търся съвет, благодаря ви предварително