Съвет ли?
1.Прати го на психиатър за проблеми с личността а ти най-добре си обирай крушите.
Това горе го пиша понеже съм запознат с неговото състояние, в което съм бил и аз преди доста години(подобно). Неговият проблем се корени в това, че има супер жалка самооценка за себе си плюс трудни моменти от страна на майка, сестра или гадже.
При мен нещата се оправиха понеже приятелката ми бе непоклатима в нейните желания и ми показа ясно, че нещата с ограничаването на свободите няма да постигнат друго освен нашата раздяла. Аз следователно нямах избор и се промених, радвам се и съм и много благодарен.
Дори и да се разделим някой ден тя ме направи по-добър човек.
2. Ако МНОГО държиш на този човек можеш да опиташ това, което описах по-горе. Бъди непоклатима в борбата за своята свобода, ако трябва се разделяите за някакво време и така. В този вариант предупреждавам, ако човека е много лабилен ще изядеш боя и доста тормоз. Внимавай и си опичай акъла.

П.С. В един момент човек осъзнава, че ако някой иска да ви изневери, то ще стане. Независимо от това, какви усилия или ограничения полагаш. Живота без това "проклятие" е много по-лек.