- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Психически тормоз. Какво да правя?
Преди година се запознах с едно момче. До това лято всичко беше чудесно. Той беше и първото ми гадже, може би за това съм и в това положение сега. Оказа се ревнив, до такава степен, че до днешна дата не мога да живея живота си нормално. Много пъти ме е обиждал, злепоставял и какво ли още не, извинява се и всичко е нормално, и когато аз реша, че момента е подходящ всичко завинаги да приключи и да не му вдигам и да прекъсна контактите си с него, започва следене, писане на приятелите ми, обиди и прочие. Скара ме с приятелите ми, никъде не излизам, гледам да се отделям от всички, за да не намесваи други хора, но уви.Във всеки един момент си мисли, че го лъжа. Говорих и с родителите му, за да поискам помощ, но и те се оказаха безсилни. Вече не издържам. Имам 18години. Не мога да говоря за това нещо. Родителите ми изцяло ще ме подкрепят, но не мога. Ходих в полицията и там ми казаха, че ще го извикат да го предопредят...Подам ли жалба е много вероятно да влезе в затвора, защото в момента е с условна присъда, защото е удрял бившата си приятелка и тя е водила дело срещу него. Не ми се мисли как би ми отмъстил ако постъпя така...ще ме злепоставя навсякъде. Страх ме е дори да изляза от вкъщи. Майка му ми каза, че каквото и да направя ще ме разбере, въпреки, че му е майка. Посъветва ме да спра контактите си с него и така той да се отдръпне, добре, но той ще ме чака пред нас, до училище, когато отивам да спортувам. Толкова пъти съм искала да сложа край на живота сиКакво да правя, как да постъпя?
Жалба в полицията ! ТИ прави сметка щом е с условна, че е биел предната си приятелка, теб какво те чака ?! Даже се чудя какво още чакаш, че не си отишла в полицията ! Добре ще е да споделиш и на вашите !
Ако си траеш нещата няма да претърпят положителна промяна.
Ако не можеш да промениш дадена ситуация, промени отношението си към нея.
Убеден съм, че си знаела за всичките му изцепки от преди това, но ти се е струвал як и готин, типично "лошо момче" с такова поведение .. докато нещата не са се обърнали срещу тебе. Момичетата винаги тичат след подобни олигофрени, а после реват, че им направили еди какво си.
Аз пък като "дете" от разбито семейство и го казвам от първо лице
винаги има 2 гледни точки и никога единия не може да поеме вината изцяло (не говоря за някакви психопатски изключения)
Така чее... все пак ти представяш само твоята призма и най-вероятно спестяваш подробности и детайли около взаимоотношенията ви
Няма начин да не можеш да зарежеш някой който те тормози, никой не е длъжен на никой в тоя живот и това е самата истина
Има си методи, явно или не го искаш достатъчно или не е чак толко сериозно
Знам, и аз имам вина, че ме е страх да предприема сериозни мерки, но това е защото той ме заплашва. Не може един човек със здрав разум във всеки един момент да си мисли, че му изневеряваш, но явно се е държал и по-зле с предишната си приятелка. Не може да искаш с добро да приключиш нещата без да го вкарваш в затора и да прекъснеш всякаква връзка с него и да излезеш от вас и той да е в повечето пъти там. Аз осъзнавам грешките, които съм направила, но аз нямах абсолютно никакъв опит и постъпих като глупачка, но за това, че той не е добре с главата няма как аз да съм виновна.
Да, но не може да не предприемаш нищо само защото те заплашва. До кога така?
Ако не можеш да промениш дадена ситуация, промени отношението си към нея.
Девойко,този човек е с патологично поведение и няма просто да се спре.Ако подадеш жалба,поне ще си направила нещо,за да се защитиш.Щом е с условна присъда вече е тръгнал по пътя.