- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- За социалните мрежи
Не намерих раздел, който ми се стори подходящ за темата, затова ще я публикувам тук, понеже изглежда най-посещавания. Моля, модераторите да преместят темата в подходящия раздел, ако има такъв. Исках просто да споделя нещо, което ми се случи, и да използвам случая да напомня на младите хора да бъдат внимателни в социалните мрежи.
Накратко, започнах работа по един проект и се присъединих към група във фейсбук, насочена към областта, която изследвам. За информация: групата беше сравнително малка тогава - около 30 човека, сега виждам, че наброява повече от 200. Оказа се много полезна, редовно следях постовете на другите членове и научих доста неща. Аз самата не бях особено активна, ако има значение: само веднъж, преди година, питах нещо, свързано с проекта ми, и за кратко време получих задоволителен отговор. Не съм комуникирала с другите членове на групата освен с администратора. От няколко дена обаче получавам невъобразимо абсурдни съобщения от странни люде. Първо реших, че ме бъркат с някого, но после осъзнах, че това е целенасочен тормоз. Блокирах всички, разбира се, но който и да е този човек, е доста персистентен и продължавам да получавам съобщения от нови и нови профили. Смятам, че е свързано с групата, защото буквално ден преди да започне вербалната атака имаше ново харесване на единствения ми пост в групата и е логично последният човек, харесал поста ми, да е авторът на тези досадни съобщения. Разгледах профила му - напълно непознат за мен човечец, с добро образование, семейство, дете и много приятели, както личи от снимките и постовете. Най-странното е, че нямам никаква представа защо го прави. Не мога да уведомя администратора, защото нямам доказателство, че съобщенията са от същия човек. Продължавам да се чудя какво е отприщило тази агресия.
Темата е преместена в раздел "у дома".
Moderated by: YoungBloodZ
Последно редактирано от YoungBloodZ : 12-25-2016 на 12:40
има много начини, по които да се защитиш от подобни неща
а от чисто любопитство - за какво се отнася групата?
а това, че на снимките се вижда семеен мъж, имащ жена и деца, далеч не означава, че е реален профила
опитвам се да кажа, че снимките може да са качвани с времето... или да е откраднат профила
тия номера са ми пределно ясни
какво точно си написала? евентуално това би било провокация за него, или нещо друго в профила ти, което е публично?
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Защо се чудиш? Има лоши хора, много лоши хора. На някои дори не им е нужна причина, за да са лоши.
Ако не можеш да промениш дадена ситуация, промени отношението си към нея.
Свързана е с темата на проекта ми, не искам да навлизам в подробности. Да, напълно възможно е да е хакнат профил или фалшив такъв, но колко свободно време трябва да има човек, за да си направи фалшиви профили на 800+ приятели, повечето от които да му коментират редовно снимките и постовете.
Бях помолила да ми разяснат някои дребни подробности, които не ми бяха ясни и не можех да намеря подходяща литература. Нищо trigger-ващо. Имам точно два публични поста - за новата 2013 и 2014 година и три публични снимки, в две от които не присъствам, на третата съм се снимала пред Лувъра.
Евентуално това да го е подразнило, но няма никаква логика.
Ифи, не се заяждам, ама не откриваш топлата вода. Заядливци без работа под път и над път.