Не намерих раздел, който ми се стори подходящ за темата, затова ще я публикувам тук, понеже изглежда най-посещавания. Моля, модераторите да преместят темата в подходящия раздел, ако има такъв. Исках просто да споделя нещо, което ми се случи, и да използвам случая да напомня на младите хора да бъдат внимателни в социалните мрежи.
Накратко, започнах работа по един проект и се присъединих към група във фейсбук, насочена към областта, която изследвам. За информация: групата беше сравнително малка тогава - около 30 човека, сега виждам, че наброява повече от 200. Оказа се много полезна, редовно следях постовете на другите членове и научих доста неща. Аз самата не бях особено активна, ако има значение: само веднъж, преди година, питах нещо, свързано с проекта ми, и за кратко време получих задоволителен отговор. Не съм комуникирала с другите членове на групата освен с администратора. От няколко дена обаче получавам невъобразимо абсурдни съобщения от странни люде. Първо реших, че ме бъркат с някого, но после осъзнах, че това е целенасочен тормоз. Блокирах всички, разбира се, но който и да е този човек, е доста персистентен и продължавам да получавам съобщения от нови и нови профили. Смятам, че е свързано с групата, защото буквално ден преди да започне вербалната атака имаше ново харесване на единствения ми пост в групата и е логично последният човек, харесал поста ми, да е авторът на тези досадни съобщения. Разгледах профила му - напълно непознат за мен човечец, с добро образование, семейство, дете и много приятели, както личи от снимките и постовете. Най-странното е, че нямам никаква представа защо го прави. Не мога да уведомя администратора, защото нямам доказателство, че съобщенията са от същия човек. Продължавам да се чудя какво е отприщило тази агресия.
Темата е преместена в раздел "у дома".
Moderated by: YoungBloodZ
Последно редактирано от YoungBloodZ : 12-25-2016 на 12:40