Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
следващия път не питай в разни форума а в клиниката понеже в нета има много идиоти

не и позволявай да спи при теб
винаги и бъде контра не и угаждай в началото така ще разбере че командваш ти и няма да има своеволия

кучето не разбира какво му говориш то разбира интонацията като се караш или я хвалиш наблягай на нея

може да използваш гранулите като награда когато отиде до тоалетна на правилното място и когато не отиде там където трябва и се караш в момента на белата 2 мин по-късно кучето няма да разбере какво се случва
висок тон потупване по дупето така ще разбере че е сгрешило

не сменяй храната няма нужда от разнообразие не давай консерви и тн да си кара само на гранулите
Първите нощи я оставях долу до леглото ми, в нейното си кошче, но тя скимтеше и виеше. Преди един ден я оставих да си вие, мислех си, че ще се умори и ще спре, но тя си продължи, докато просто не издържах и не я прибрах при мен на леглото. Някои ми казаха, че понеже е много малка все още, иска да спи до някого, но през деня си спи съвсем сама без никакъв проблем, даже си ляга самичка.

Относно наградите, когато направи нещо правилно, мога ли да и взема някакви кучешки бисквитки или нещо подобно? Защо не ми препоръчвате да сменям гранулите отвреме-навреме с консерви/пастети и прочие?