- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Тичане + фитнес
Ще пробвам нещата от клипчето тази седмица заедно с бицепса. Ако ми идва много, ще те послушам и ще им отделя ден.
Hi,
I'd like to try exercises for relaxing the body.
Thanks a lot.
Така, вариантът, на който се спрях последно и ми допадна най-много е следния:
1. Гръб и трицепс
2. Гърди и бицепс
3. Крака, корем и рамене
Нарочно не съм ги написал като дни от седмицата, защото всяка седмица е различно според останалите ми ангажименти. Знам, че не е много ок така, ама пътувам доста и просто не може да се случи по друг начин.
Нямам си никаква идея колко добре е издържана подобна програма според по-грамотните в областта, но аз се чувствам най-добре по този начин и успявам да се натоваря добре.
В храненето нямам особено голям напредък и не съм взимал никакви добавки, но все пак за два месеца съм качил близо 4кг.
Разлика в силата също усещам - като почнах правих скотовото сгъване с 2х5кг, а сега с 2х10 си правя пълна серия 10 повторения и с 2х12.5 правя 5 повторения; френското разгъване в началото го правих с 2х7.5, а сега с 2х10кг си правя пълна серия, а с 2х12.5 правя 6 повторения и довършвам с изтласкване; лежанката от 2х15кг стана на 2х25.
Раменете и гърба не вървят особено. На скрипеца на широк хват последната серия ми е 6 повторения със 75кг, което все още е под моето тегло. На тесен правя с 80кг последната серия.
Доволен съм от темповете, с които се случват нещата, предвид кофти храненето ми и това че си местя тренировките всяка седмица.
Сега чакам някоя батка да ми каже каква съм хилка.![]()
Да попитам за френското разгъване... Някакви идеи как да намаля натоварването на лактите? И то даже сякаш не са самите стави, а сухожилията, които минават и се свързват там. В началото правих на тесния хват на начупения лост и още повече ме боляха лактите. Сега правя на широк хват и е значително по-добре, но пак лактите ме предават преди самия трицепс, което не ми се вижда готино.
Какво, например? В момента след френското така или иначе правя и на скрипеца.
значи си се сетил
другите са лежанка тесен хват, разгъване с дъмбел зад врат, кофи или това:
https://www.youtube.com/watch?v=wBFTKQl69pA
Лежанка на тесен хват правя като продължение на всяка серия френско. Трицепс машина няма в залата, където ходя, а от кофите лактите ме болят по-малко, но раменете сдават багажа. Като цяло, от кофите не мога да усетя така хубаво да ми се напомпва трицепса, както от другите упражнения. Разгъване с дъмбел зад врат няма ли да има същият ефект върху лактите като френското? Ще опитам във вторник, де.
като начало третата глава на трицепса ти е точно над лакътя (+-, зависи къде ти е захваната на теб /грубо казано/)
трябва да разбереш кое всъщност те боли - дали е ставата /малко вероятно/, дали е сухожилието /силно вероятно/, дали е главата на трицепса /средно вероятно :Д/
след това - има аааааааадски много вариации и различни движения. Не е нужно да правиш някви 3 определени упражнения всяка тренировка, за да ти расте трицепса...
ако толкова искаш да е това движение, първото решение е вместо на хоризонталната лежанка да го правиш на горна лежанка, ако от това няма никва разлика, можеш да пробваш да си изкараш лактите настрани - това драстично намалява дискомфорта, третото нещо е да не пускаш към челото ти, а над него, на практика зад главата, като ъгъла можеш да си го нагодиш както ти е най-малко некомфортно. Трицепса ти работи през целия range на движението, така че споко, както и да го правиш - работи.
ако нито едно от тия неща не помага - слагаш лежанката на долен скрипец, слагаш лостчето на скрипеца и го правиш там (същото движение, но на скрипеца) и там пак можеш да го моделираш както ти е най-добре с различни ъгли
другото нещо за сплита - като ще тренираш 3 пъти седмично - всяка тренировка прави всичко, не ги разделяй
There is some good in this world, and it's worth fighting for.
J.R.R. Tolkien
My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
J. Robert Oppenheimer
В момента френското го правя с леко разтворени лакти и спускане над главата, не до челото. Ще опитам с други ъгли на лежанката.
Болят ме сухожилията, сигурен съм.
Последно редактирано от an7raks : 04-03-2017 на 16:38
Започни първо с лег тесен хват. Лежанката ще играе ролята и на добра загрявка за френското. Първо загряваща серия на лежанката, а сетне пирамида с нарастваща тежест в няколко серии. Когато стигнеш френското ще си добре загрял. Освен това няма да имаш толкова сила, както когато френското е първо и ще използваш по-малки тежести при почти същия ефект върху трицепса.
Здравейте,може ли някой да линкне нещо препоръчително за старт в залата, след почети 2 годишна пауза в тренировките. Т.е., предполагам се почва от нула с някакви кръгови за цялото тяло, ама може ли да дадете някакъв примерен ориентир като съчетание на упражнения и съответно колко време е препоръчително да трае тренировка, за да може постепенно да се натовари?
о, ама ти правиш френското като първо упражнение ли бе?!
J.R.R. Tolkien
My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
J. Robert Oppenheimer
ех, антраксе....
всяко bro знае, че френското не се прави първо, защото те болят лактите от него :Д :Д
дори да не го знаеш, го научаваш
по трудния начин.
както редбула ти каза - почваш с нещо като лежанката, аз дори ще надградя - започваш със 100 повторения на няква смешна тежест cable triceps extensions. (пиша упражненията на английски, за да можеш да си ги гугълнеш и да видиш за кое става въпрос)
разгряваш си както обикновено - жалкия опит за гимнастика, който сме научили от училище :Д След това отиваш на скрипеца и почваш бавнички повторения - 5 серии по 20. Бааааааавни! Разгъването да продължава към 2 секунди, в стегнато положение за 1 и пускаш за 2, дори може за 3. Тва ще рече темпо 2-1-2 или 2-1-3
Др вариант е ако имаш ластици, малко по-силнички, не ония педалските като от реклама от 90те :Д те също суууупер много помагат
правиш 100 екстензии, после минаваш на лежанката, където правиш към 5-6 серии общо (минимум) и тогава евентуално минаваш към френското, освен ако не искаш да ти е последно
и мен ме боляха лактите, когато си мислех, че тежестта на френското е правопропорционална с мъжеството мислед втората тренировка разбрах, че е по-добре да си с по-малки топки и със здрави лакти.
тва с екстензиите ти го казвам от личен опит, защото имах един период от около 3 месеца, в който правех лежанка 3 пъти седмично. 2 от тези пъти беше след клек. Ако не си го правил - пробвай. Лактите ти си ебават майката почнеш ли да буташ след клека :Д. Тва беше тактиката, с която си задържах лактите здрави. За 3 месеца с по 3 пъти лежанка седмично катих 20 кг на лежанката, което си е супер.
Започвах тренировката със 100 повторения lat pulldown, 100 повторения triceps extensions и 100 повторения пекдек + някви чикии за раменете + към 60 повторения за бицепс и предмишница. ЧАК ТОГАВА започвах лежанката. Към третия месец реших, че няма смисъл и тия повторения не ми помагат, само се моря - кур. На следващата седмица след като ги спрях лактите започнаха да ме болят. След седмица и малко връщане към правенето - пак бях окей
J.R.R. Tolkien
J. Robert Oppenheimer
работата за сухожилията е изключително важна
you are as strong as your weakest link
малко дълги постове, сори
J.R.R. Tolkien
J. Robert Oppenheimer
Яясно... Тотално грешна стратегия, явно... Другата седмица ще има разместване и вкарване на лежанката като отделно упражнение, не за довършване след френското.
Мерси!
J.R.R. Tolkien
J. Robert Oppenheimer
кое е френското)
Цъкни го в гугъла, има картинки и клипове.
Явно правилната последователност е скрипец -> лежанка -> френско. Наистина смъкнах малко килограмите на френското, но като цяло доволно се получи и лактите не се обадиха.![]()