- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Тичане + фитнес
ех, антраксе....
всяко bro знае, че френското не се прави първо, защото те болят лактите от него :Д :Д
дори да не го знаеш, го научаваш
по трудния начин.
както редбула ти каза - почваш с нещо като лежанката, аз дори ще надградя - започваш със 100 повторения на няква смешна тежест cable triceps extensions. (пиша упражненията на английски, за да можеш да си ги гугълнеш и да видиш за кое става въпрос)
разгряваш си както обикновено - жалкия опит за гимнастика, който сме научили от училище :Д След това отиваш на скрипеца и почваш бавнички повторения - 5 серии по 20. Бааааааавни! Разгъването да продължава към 2 секунди, в стегнато положение за 1 и пускаш за 2, дори може за 3. Тва ще рече темпо 2-1-2 или 2-1-3
Др вариант е ако имаш ластици, малко по-силнички, не ония педалските като от реклама от 90те :Д те също суууупер много помагат
правиш 100 екстензии, после минаваш на лежанката, където правиш към 5-6 серии общо (минимум) и тогава евентуално минаваш към френското, освен ако не искаш да ти е последно
и мен ме боляха лактите, когато си мислех, че тежестта на френското е правопропорционална с мъжеството мислед втората тренировка разбрах, че е по-добре да си с по-малки топки и със здрави лакти.
тва с екстензиите ти го казвам от личен опит, защото имах един период от около 3 месеца, в който правех лежанка 3 пъти седмично. 2 от тези пъти беше след клек. Ако не си го правил - пробвай. Лактите ти си ебават майката почнеш ли да буташ след клека :Д. Тва беше тактиката, с която си задържах лактите здрави. За 3 месеца с по 3 пъти лежанка седмично катих 20 кг на лежанката, което си е супер.
Започвах тренировката със 100 повторения lat pulldown, 100 повторения triceps extensions и 100 повторения пекдек + някви чикии за раменете + към 60 повторения за бицепс и предмишница. ЧАК ТОГАВА започвах лежанката. Към третия месец реших, че няма смисъл и тия повторения не ми помагат, само се моря - кур. На следващата седмица след като ги спрях лактите започнаха да ме болят. След седмица и малко връщане към правенето - пак бях окей
There is some good in this world, and it's worth fighting for.
J.R.R. Tolkien
My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
J. Robert Oppenheimer