ех, антраксе....

всяко bro знае, че френското не се прави първо, защото те болят лактите от него :Д :Д

дори да не го знаеш, го научаваш

по трудния начин.

както редбула ти каза - почваш с нещо като лежанката, аз дори ще надградя - започваш със 100 повторения на няква смешна тежест cable triceps extensions. (пиша упражненията на английски, за да можеш да си ги гугълнеш и да видиш за кое става въпрос)

разгряваш си както обикновено - жалкия опит за гимнастика, който сме научили от училище :Д След това отиваш на скрипеца и почваш бавнички повторения - 5 серии по 20. Бааааааавни! Разгъването да продължава към 2 секунди, в стегнато положение за 1 и пускаш за 2, дори може за 3. Тва ще рече темпо 2-1-2 или 2-1-3

Др вариант е ако имаш ластици, малко по-силнички, не ония педалските като от реклама от 90те :Д те също суууупер много помагат

правиш 100 екстензии, после минаваш на лежанката, където правиш към 5-6 серии общо (минимум) и тогава евентуално минаваш към френското, освен ако не искаш да ти е последно

и мен ме боляха лактите, когато си мислех, че тежестта на френското е правопропорционална с мъжеството ми след втората тренировка разбрах, че е по-добре да си с по-малки топки и със здрави лакти.

тва с екстензиите ти го казвам от личен опит, защото имах един период от около 3 месеца, в който правех лежанка 3 пъти седмично. 2 от тези пъти беше след клек. Ако не си го правил - пробвай. Лактите ти си ебават майката почнеш ли да буташ след клека :Д. Тва беше тактиката, с която си задържах лактите здрави. За 3 месеца с по 3 пъти лежанка седмично катих 20 кг на лежанката, което си е супер.

Започвах тренировката със 100 повторения lat pulldown, 100 повторения triceps extensions и 100 повторения пекдек + някви чикии за раменете + към 60 повторения за бицепс и предмишница. ЧАК ТОГАВА започвах лежанката. Към третия месец реших, че няма смисъл и тия повторения не ми помагат, само се моря - кур. На следващата седмица след като ги спрях лактите започнаха да ме болят. След седмица и малко връщане към правенето - пак бях окей