- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Регресия и зодии?
Според вас , Регресията и зодиите имат ли нещо общо? Освен за северните възли и т.н. Изявете лично мнение. Вярвате ли в прераждането , и ако да? Какъв е смисълът? Какво сме били преди да се родим изобщо, преди да започнем преражданията?
Медицина, хирургия, Tumblr, ЦСКА 1948, бокс
Според мен регресията като подсъзнателно поведение има общо не толкова със зодията (слънчев знак),ами с аспектите на цялата натална карта на човек.При задълбочен анализ със сигурност може да излязат на повърхността много от подсъзнателните модели на поведение на човек,голяма част,от които самият той отрича и често даже осъжда като поведение,наблюдавано от околните.Това е добър начин за самоопознаване и получаване на отговори за реакции,поведение и повтарящи се ситуации.
Много съм чела по темата за т.нар. "прераждане",говорила съм с много хора по темата,които се развиват в сферата на езотериката и съответно съм се наслушала на теории и мнения.Лично аз бих казала,че вярвам в концепцията.Подкрепям виждането,че смисълът се крие в усвояването и научаването на определени уроци и отчасти съм склонна да вярвам,че всеки има своя мисия в живота.Веднъж осъзнал каква е,съществуването на човека вече не е самоцел т.е. човекът изживява пълноценно живота си и се чувства удовлетворен,правейки определено нещо.Точно това е причината на всеки индивид да му се отдава да прави определени неща,а други да са му непосилни,скучни,трудни и тнт. Тази тема за мен е пряко свързана със стремежа към самоопознаване,самоанализ и градивна и обективна самокритика. За съжаление трудно срещана комбинация.
регресията като процес няма нищо общо с астрологията
тя цели да си почти заспал и едновременно в съзнание като се използват похвати от хипнозата за да се стигне до това състояние но далеч не си под хипноза
да кажем че губиш усещане за тяло и околна среда и си в един осъзнат сън
на въпроса всичко ли можеш да научиш от регресията отговора е че се научава толкова колкото ти е позволено и нищо повече
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.