- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За връзките и нуждата от "човек до себе си"
да, ест., но това би трябвало да сте си го изяснили преди да встъпите в по-сериозни взаимоотношения, за да няма сърдити
Да, това също винаги ми е било непонятно. Реално е начин да опознаеш себе си чрез другия пол и другия пол съотвено, но може би аз наистина по-рано съзрях в някои аспекти и не съм имала такава тийн връзка.
Иначе мнението ми е обобщено в този коментар.
За второто си права, но този етап според мен ще дойде, повтарям, когато съм готова да създам семейство.
Връзката е обвързване както и да го погледнеш. Когато си млад, ти трябва да откриваш себе си, да пътуваш, да учиш, да работиш, за да можеш да станеш (доколкото е възможно) пълноценна личност. Да нямаш нужда от "половинка", ами от мм "спътник", мисля, че е ок като думичка. И когато се почувстваш по-уверен, по-умерен, по-"изпитал", тогава да се отвориш за друга такава по-завършена личност, за да можете да градите трети неща (деца) заедно.
В противен случай се избиват комплекси, попълват се дефицити, както каза блаб, и като цяло се проектират неизживени неща върху неоформената още детска особа, което е основна предпоставка за по-нататъшни комплекси и драми в живота.
Абсолютно против съм да пренебрегнеш егото и собствения си комфорт на съществуване в името на детето. Детето трябва да има за пример силна личност, а не две такива, които се търпят, за да има "семейство". И не, не говоря при първия скандал да се изнесеш, но ако не чувстваш човека до себе си приоритетен и взаимоотношенията ви са станали съквартирантски без никаква интимност, то това не е представата ми за здравословно семейство. Дори и да не се е стигнало до изневяра поради принципи на единия или другия, ако ги нямаше тези принципи, предпоставките биха били налице.
За мен един родител не става по-малко родител, ако не е в двойка.
А иначе на фиши му личи, че е живял или в добро семейство, или с разведени родители. Едно дете винаги усеща напрежението вкъщи колкото и "умело" да го прикриват.
Но нека не се отклоняваме от темата, ако трябва ще пуснете друга за или против развода.
Последно редактирано от Ewok : 02-04-2017 на 21:25
Всеки ден ми е екзистенциална криза.