- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Кое е по - вредно според вас?
Вчера водихме с едни приятели около двучасов спор на маса на следната тема - кое е по - вредно, лошо, опасно и прочее измежду това да се пие всеки ден по малко, примерно галон бира или 2 3 ракии вечер или да се прави човек на нищо 4 5 пъти в месеца. Както се досещате, до консенсус не се стигна, понеже всеки защитаваше това, което самият той прави и естествено, на няколко ракии никой не признава, че не е прав. Аз лично съм на мнение, че да седне човек вечер, да си направи една салата и да метне 2 3 ракии за цялата вечер или лятото да си изпие за целия ден един два галона бира не е лошо. Първо, че от толкова не се напиваш да правиш простотии и прочее, второ, че подобрява кръвообращението в тези количества и трето - човек става по - социален и по - леко му минава примерно работния ден, естествено ако бачка нещо, което да му позволява да си изцъка една две бири на обедната почивка, или вечер да спи по - добре. Това при условие, че не се олива. Като се правиш на маймуна 4 5 6 пъти в месеца вярно, че не пиеш редовно, ама първо, че нямаш тренинг и после имаш махмурлуци и прочее, второ, че масово като хората се изпонапият на лайна вършат простотии, стават сакатлъци, има доста случаи на инциденти, свързани с така наречения binge drinking.
Та ми е интересно повече хора какво мислят по въпроса.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."