- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Плуване и лостове
Здравейте! Искам да попитам дали е добре да се съчетаят плуването и лостовете? Води ли до развитие на хубаво тяло? И до колко месеца ще има промяна, като речем че хранителният ми режим е нормален?
глупости
плуването е нещо прекрасно, не мога да се сетя за реалност, в която плуването да не е добро за теб.
Просто с плуването отнема много време докато промениш тялото си, защото ако не използваш някакви приспособления, то съпротивлението е постоянно едно и също. В началото ти е тегаво и имаш няква промяна, ама тя не е значителна, докато се приспособиш към тренировките - да кажем първите 2 месеца се приспособяваш. След като си се приспособил започваш да ставаш по-бързо, ставайки по-бърз вероятно ставаш и по-здрав.
Приемаме, че не си се занимавал кой знае колко с плуване. Най-вероятно ще отслабнеш и ще изглеждаш по-атлетичен до примерно половин година, според зависи ква ти е диетата.
Лостовете са на същия принцип - трябва да използваш тялото си като тежест => нямаш особена възможност за прогресия в натоварването => в началото ще ти е тегаво, след тва ще стане по-лесно и по-лесно, като едновременно с това ще ставаш по-здрав/силен и тва до един момент, в който ще си в застой поради липсата на различен вид стимул. (in most cases)
Започвайки и с двете от базово ниво, вероятно ще ти бъде супер тегаво, затова първо започни с плуването след това на примерно 2-3 месец вкарай тренировките на лостове. Би трябвало да станат нещата
There is some good in this world, and it's worth fighting for.
J.R.R. Tolkien
My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
J. Robert Oppenheimer
Пропускаш, че като качва сила от лостовете, ще качи и маса и собственото му тегло също ще нарастне, а оттам и натоварването!
Разбира се, така няма да расте до безкрайност, ще стигне оптималната сила и маса за съответния му ръст. Това е лимита на упражненията със собствено тегло и "идеалното тяло" според повечето критерии.
С плуване не може да се качи маса - може само да се оформя, ако имаш маса или "чистиш" тлъстини!
Не знам оръфляка какво пак е дрънкал, но плуването с педълси и плавници, особено на спринт е доста сериозно натоварване. Ефект за качване на маса има, най-вече в подходящите години. Естествено, не можеш да очакваш бързи и големи резултати, както каза ракши, но такива има. За 3 години плуване /преди време/ заприличах от тапициран скелет на човек.Не говоря за килограми, защото за това време съм пораснал към 4-5см и няма как да е адекватно сравнение.
Ако си под 16-17 години, с 2 ръце подкрепям да избереш плуването. Дава ти възможност да заякнеш с минимално натоварване на ставите. После, ако не ти стигат резултатите, можеш да почнеш лостове/фитнес и така. Резултати трудно ще забележиш, освен да си правиш някакви снимки тип преди и след, понеже всичко става доста бавно.
Плуването е много хубав спорт. Хем релаксираш, изграждаш се като личност, и развиваш всички мускули. Препоръчвам ти го
ее що за въпрос, много ясно, че е добре
като цяло не съм чувала някой да казва нещо против съчетаването им![]()
Момче! Захващай се здраво за фитнеса. Тия лостове са ала-бала. И освен всичко друго на тях може да тренираш само гърба и бицепса. И малко трицепса на успоредка, гърдите съвсем слабо ще ги хване. Краката ти ще останат без натоварване и ще изглеждат като солетиСериозна мускулна маса се натрупва само във фитнеса. И дори и там не става за месец-два или три. Във фитнеса не става лесно, а какво остава за лостове и други спортове като плуването, които тренират повече издръжливост, а маса се качва много малко. Колко си висок и колко си кила?
http://prikachi.com/images/678/8932678e.jpg
????
защо даваш акъл при положение, че мязаш на човек излязал от концлагер
http://imgur.com/RRpjX1P
стаали
Лично мое мнение е, че ако не си тренирал нищо до момента, плуването е добър старт заради изброените горе неща. След годинка-две нещо по-силово, ако държиш на маса, Всеки случай, ако търсиш бързи резултати, плуването не е твоят спорт.![]()
на грозния снимките поне са ейчди
There is some good in this world, and it's worth fighting for.
J.R.R. Tolkien
My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
J. Robert Oppenheimer
Форевър-смал - форевър-трол, по темата нищо не каза, нито за кое не съм прав!
Айде бегай обратно под моста, заедно със фейка anonimna![]()
!
Айде покажи! (Всички знаем, че няма
!)
Ако си жена (уж, а всички знаем, че не си), с това ли се гордееш?!
Трол сплескан!
Ако нито си дебел, нито слаб - това е най-добре! Бързо и лесно ще качиш мускулна маса. Силови упражнения във фитнеса или ако нямаш пари - лостове.
Лично моето мнение е, че това ще е загуба на време.
Аз казах същото, още в началото на темата с първия ми пост, Турксчо!
Не снимките, а АЗ съм HD(ако не друго)!
[QUOTE=Грозния;11548485]Форевър-смал - форевър-трол, по темата нищо не каза, нито за кое не съм прав!
Айде бегай обратно под моста, заедно със фейка anonimna![]()
!
Айде покажи! (Всички знаем, че няма
!)
Така е, поради простата причина, че не искам да си качвам разни снимки наляво и надясно. Който трябва, ме е виждал
Ако си жена (уж, а всички знаем, че не си), с това ли се гордееш?!
Трол сплескан!
Ти на всеки втори казваш трол- малоумен, смотан, сплескан и куп други твои глупости. Само с това ли можеш да се защитиш?
Иначе имам добре развито тяло заради плуването, и да, защо пък да не се гордея с това![]()
Второ- просто ми стана смешно, защото се чудиш как и по какъв начин да се заядеш с хората и се опитваш да се правиш на най-разбиращия и най-добрия във всичко. Но единственото, което виждам на снимката ти е гръбначния стълб- сиреч, далеч си да се сравняваш с по-горния потребител.
И да, последно, плуването не е губене на време, плуването те учи на ред и дисциплина барабар с всичкимдруги плюсове. Което ме навява на мисълта, защо не се запишеш и ти? Таман ще си оплътняваш времето, ще се дисциплинираш малко, ще напрсвиш така явно желаното от теб тяло, ще спреш да се занимаваш с глупости и ще ти се покачи иначе така стъпканото самоуважение към себе си, също ще ти се подобри значително и увереността