.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Question Плуване и лостове

Здравейте! Искам да попитам дали е добре да се съчетаят плуването и лостовете? Води ли до развитие на хубаво тяло? И до колко месеца ще има промяна, като речем че хранителният ми режим е нормален?

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Зависи от тялото ти.

Ако си дебел ще ти помогнат и двете.

Ако си хилав не се занимавай с плуване! Ще ти трябват силови тренировки, ако искаш да направиш "хубаво тяло". Лостовете ще ти помогнат. Успех !
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

Мега фен Аватара на Rakshy
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Ако си хилав не се занимавай с плуване!
    глупости

плуването е нещо прекрасно, не мога да се сетя за реалност, в която плуването да не е добро за теб.

Просто с плуването отнема много време докато промениш тялото си, защото ако не използваш някакви приспособления, то съпротивлението е постоянно едно и също. В началото ти е тегаво и имаш няква промяна, ама тя не е значителна, докато се приспособиш към тренировките - да кажем първите 2 месеца се приспособяваш. След като си се приспособил започваш да ставаш по-бързо, ставайки по-бърз вероятно ставаш и по-здрав.

Приемаме, че не си се занимавал кой знае колко с плуване. Най-вероятно ще отслабнеш и ще изглеждаш по-атлетичен до примерно половин година, според зависи ква ти е диетата.

Лостовете са на същия принцип - трябва да използваш тялото си като тежест => нямаш особена възможност за прогресия в натоварването => в началото ще ти е тегаво, след тва ще стане по-лесно и по-лесно, като едновременно с това ще ставаш по-здрав/силен и тва до един момент, в който ще си в застой поради липсата на различен вид стимул. (in most cases)

Започвайки и с двете от базово ниво, вероятно ще ти бъде супер тегаво, затова първо започни с плуването след това на примерно 2-3 месец вкарай тренировките на лостове. Би трябвало да станат нещата
    There is some good in this world, and it's worth fighting for.
    J.R.R. Tolkien

My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
    J. Robert Oppenheimer

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    Лостовете са на същия принцип - трябва да използваш тялото си като тежест => нямаш особена възможност за прогресия в натоварването => в началото ще ти е тегаво, след тва ще стане по-лесно и по-лесно, като едновременно с това ще ставаш по-здрав/силен и тва до един момент, в който ще си в застой поради липсата на различен вид стимул. (in most cases)
    Пропускаш, че като качва сила от лостовете, ще качи и маса и собственото му тегло също ще нарастне, а оттам и натоварването!
    Разбира се, така няма да расте до безкрайност, ще стигне оптималната сила и маса за съответния му ръст. Това е лимита на упражненията със собствено тегло и "идеалното тяло" според повечето критерии.
    глупости

плуването е нещо прекрасно, не мога да се сетя за реалност, в която плуването да не е добро за теб.
    С плуване не може да се качи маса - може само да се оформя, ако имаш маса или "чистиш" тлъстини!

Мега фен Аватара на an7raks
    Не знам оръфляка какво пак е дрънкал, но плуването с педълси и плавници, особено на спринт е доста сериозно натоварване. Ефект за качване на маса има, най-вече в подходящите години. Естествено, не можеш да очакваш бързи и големи резултати, както каза ракши, но такива има. За 3 години плуване /преди време/ заприличах от тапициран скелет на човек. Не говоря за килограми, защото за това време съм пораснал към 4-5см и няма как да е адекватно сравнение.
    Ако си под 16-17 години, с 2 ръце подкрепям да избереш плуването. Дава ти възможност да заякнеш с минимално натоварване на ставите. После, ако не ти стигат резултатите, можеш да почнеш лостове/фитнес и така. Резултати трудно ще забележиш, освен да си правиш някакви снимки тип преди и след, понеже всичко става доста бавно.

Град
    София
    Турксчо, пак ставаш смешен !
    И защо кажи ми, след 3 години плуване реши да се занимаваш със фитнес ? Защото с плуване си направил ебаси тялото ли ?!
    Ти си една кльощава щека, опитваща се да направи маса!

Голям фен
    Плуването е много хубав спорт. Хем релаксираш, изграждаш се като личност, и развиваш всички мускули. Препоръчвам ти го

Голям фен Аватара на Electrа
    ее що за въпрос, много ясно, че е добре
    като цяло не съм чувала някой да казва нещо против съчетаването им

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от MartinDulgiq Виж мнението
    Здравейте! Искам да попитам дали е добре да се съчетаят плуването и лостовете? Води ли до развитие на хубаво тяло? И до колко месеца ще има промяна, като речем че хранителният ми режим е нормален?
    Момче! Захващай се здраво за фитнеса. Тия лостове са ала-бала. И освен всичко друго на тях може да тренираш само гърба и бицепса. И малко трицепса на успоредка, гърдите съвсем слабо ще ги хване. Краката ти ще останат без натоварване и ще изглеждат като солети Сериозна мускулна маса се натрупва само във фитнеса. И дори и там не става за месец-два или три. Във фитнеса не става лесно, а какво остава за лостове и други спортове като плуването, които тренират повече издръжливост, а маса се качва много малко. Колко си висок и колко си кила?

Турксчо, пак ставаш смешен !
    И защо кажи ми, след 3 години плуване реши да се занимаваш със фитнес ? Защото с плуване си направил ебаси тялото ли ?!
    Ти си една кльощава щека, опитваща се да направи маса!
    http://prikachi.com/images/678/8932678e.jpg
    ????
    защо даваш акъл при положение, че мязаш на човек излязал от концлагер

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от foreversmall Виж мнението
    http://prikachi.com/images/678/8932678e.jpg
    ????
    защо даваш акъл при положение, че мязаш на човек излязал от концлагер
    Ти пиши по темата, вместо да дрънкаш глупости. Не разбрах с кое от нещата които съм казал не си съгласен!

Я да те видим тебе, от къде си излязъл ! Смешееен !
    Последно редактирано от Грозния : 02-12-2017 на 18:13

Ти пиши по темата, вместо да дрънкаш глупости. Не разбрах с кое от нещата които съм казал не си съгласен!

Я да те видим тебе, от къде си излязъл ! Смешееен !
    http://imgur.com/RRpjX1P
    стаали

Голям фен
    Някъде бях споменала, че обичам големи рамене/ гърбове. Та това имах предвид
    Иначе с плуване се постига също този ефект. За лостовете не съм наясно

Град
    София
    Не разбрах с кое от нещата които съм казал не си съгласен!
    По тоя въпрос защо нищо не каза?!

Тънки ръце... като моите почти... !
    Моят гръб даже е по-добре оформен от твоя !

Да пуснем една анкета ако искаш ?

Голям фен
    По тоя въпрос защо нищо не каза?!

Тънки ръце... като моите почти... !
    Моят гръб даже е по-добре оформен от твоя !

Да пуснем една анкета ако искаш ?
    Нищо общо нямате двамате, не че нещо. То аз да ти покажа моя гръб след 8 години плуване. По-впечатляващ е от твоя

Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    Колко си висок и колко си кила?
    180см, 70кг. А и да кажа на 16 съм и съм нормален, не съм, нито дебел, нито слаб! Искам просто да оформя хубаво тяло..

Мега фен Аватара на an7raks
    Лично мое мнение е, че ако не си тренирал нищо до момента, плуването е добър старт заради изброените горе неща. След годинка-две нещо по-силово, ако държиш на маса, Всеки случай, ако търсиш бързи резултати, плуването не е твоят спорт.

Мега фен Аватара на Rakshy
    на грозния снимките поне са ейчди
    There is some good in this world, and it's worth fighting for.
    J.R.R. Tolkien

My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
    J. Robert Oppenheimer

Град
    София
    Форевър-смал - форевър-трол, по темата нищо не каза, нито за кое не съм прав !
    Айде бегай обратно под моста, заедно със фейка anonimna !
    Цитирай Първоначално написано от anonimna:D Виж мнението
    То аз да ти покажа моя гръб след 8 години плуване. По-впечатляващ е от твоя
    Айде покажи ! (Всички знаем, че няма !)
    Ако си жена (уж, а всички знаем, че не си), с това ли се гордееш?!
    Трол сплескан !
    Цитирай Първоначално написано от MartinDulgiq Виж мнението
    180см, 70кг. А и да кажа на 16 съм и съм нормален, не съм, нито дебел, нито слаб! Искам просто да оформя хубаво тяло..
    Ако нито си дебел, нито слаб - това е най-добре! Бързо и лесно ще качиш мускулна маса. Силови упражнения във фитнеса или ако нямаш пари - лостове.
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Лично мое мнение е, че ако не си тренирал нищо до момента, плуването е добър старт заради изброените горе неща. След годинка-две нещо по-силово...
    Лично моето мнение е, че това ще е загуба на време.
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Всеки случай, ако търсиш бързи резултати, плуването не е твоят спорт.
    Аз казах същото, още в началото на темата с първия ми пост, Турксчо !
    на грозния снимките поне са ейчди
    Не снимките, а АЗ съм HD (ако не друго)!

Голям фен
    [QUOTE=Грозния;11548485]Форевър-смал - форевър-трол, по темата нищо не каза, нито за кое не съм прав !
    Айде бегай обратно под моста, заедно със фейка anonimna !
    Айде покажи ! (Всички знаем, че няма !)
    Така е, поради простата причина, че не искам да си качвам разни снимки наляво и надясно. Който трябва, ме е виждал

Ако си жена (уж, а всички знаем, че не си), с това ли се гордееш?!
    Трол сплескан !
    Ти на всеки втори казваш трол- малоумен, смотан, сплескан и куп други твои глупости. Само с това ли можеш да се защитиш?
    Иначе имам добре развито тяло заради плуването, и да, защо пък да не се гордея с това
    Второ- просто ми стана смешно, защото се чудиш как и по какъв начин да се заядеш с хората и се опитваш да се правиш на най-разбиращия и най-добрия във всичко. Но единственото, което виждам на снимката ти е гръбначния стълб- сиреч, далеч си да се сравняваш с по-горния потребител.
    И да, последно, плуването не е губене на време, плуването те учи на ред и дисциплина барабар с всичкимдруги плюсове. Което ме навява на мисълта, защо не се запишеш и ти? Таман ще си оплътняваш времето, ще се дисциплинираш малко, ще напрсвиш така явно желаното от теб тяло, ще спреш да се занимаваш с глупости и ще ти се покачи иначе така стъпканото самоуважение към себе си, също ще ти се подобри значително и увереността

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си