.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4
  1. #1
    kiki.llamacorn
    Guest

    Lightbulb Китайска кухня?!

    Здравейте! В училище имаме проект по география, да представим по групи различни азиатски държави. На нашата група й се падна Китай. Разпределихме се всеки да прави нещо и тъй като мен най-много ме бива в кухнята, аз трябва да сготвя и представя традиционна китайска кухня!? Първото нещо, за което се сетих, беше суши, но после се сетих, че трябва да приготвя 30 порции Сьомгата не си е евтина риба и сушито отпада... Никога през живота си не съм яла китайско (освен ориз де ) и не се сещам за никаква друга храна освен суши. Таа... дайте ми идеи за китайска кухня, да не е много трудоемко и много скъпо

    Темата е преместена в раздел Училище и приятели.
    Последно редактирано от Indistinct : 02-22-2017 на 18:06

  2. #2
    направи оризови спагети с яйце примерно. такива май продават по магазините и си стават много като количество. Успех

  3. #3
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Ма сушито не е грам китайско бе пич, японско е.

    Ориз със зеленчуци.

    Взимаш половин кило ориз басмати. струва между 2,50 и 5 лева, избираш финансово изгодната версия. Взимаш две чушки, зелени, глава лук, голяма, консерва грах, един морков, най големия, който намериш в магазина, китайски гъби или печурки, ама и от двете по 200 грама, черен пипер малко пакетче, (тва не го прави за себе си ама за куеста става - намираш мононатриев глутамат).
    Ориза се запържва с олио докат почне да лепне по тенджерата, като почне, наливаш вода с ориз 2 чаши към една чаша, отделно запържваш нарязаните на как ти е кеф зеленчуци, добавяш ги като ориза не хрупа, слагаш подправките, бъркаш още 10 минути и си ти.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  4. #4
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Пиле със сладко-кисел сос. Взимаш пиле - бяло месо, кетчуп, захар и оцет. В оцета вариш захарта, сипваш кетчупа и имаш сладко-кисел сос. Пържиш пилешкото, докато стане готово, с малко соев сос. Омешваш двете. Мейдинчайнамадафака.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си