.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Question Работа на морето,заслужава ли си ?

Здравейте,хора ! Преди около 1-2 седмици моя чичо ми предложи да отида с него до Черно море да работя с него,обаче заслужава ли си ?
    Само ще кажа : До Юни месец ще имам навършени 17 години,така че като цяло няма да ми е проблем с договорите, все още не знам къде ще бъде,какво ще се работи,и какви пари ще се взимат,но си мисля,че по стилът на чичо ми май ще е нещо свързано с храна,или продажба.
    Обаче имам малък проблем : Нашите се опитват да ме разубедят с това,че там парите които ще получа ще са толкова колкото да не умра от глад, и че работата е мнооого (за работата ми е ясно до болка,че ще е много.) Таа аз още не съм се замислял за този въпрос,но от разговори с приятели,които са работели по морето все казваха,че всичко било на 6 с парите,така и работното време.
    Та ако някой е ходил по родните курорти да работи в тази сфера,моля да сподели едно мнение или съвет ))

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Зависи какво ще работиш.. Но не очаквай да изкараш много пари.
    "Абсурд - това е грях без Бог"
    Сартр.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Ше се изгърбиш, ще вземеш някой лев, добре като за годините ти, ама ще си прецакаш лятото. Цял живот ще работиш. Такива като теб ги гърчат яко на морето. Ако си в заведение, непрекъснато влизат и излизат хора, след едните трябва да чистиш, докато на другите сервираш (примерно). Като сложиш и да не живееш като скот на морето лятото, ще се върнеш с малко повече от джобните, които получаваш вероятно. Ако не са ти супер необходими пари сега, съветвам те да си прекараш лятото готино.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на an7raks
    Не се занимавай! С доста късмет и над 12-часови смени може да докарваш около 1000лв чисти. Приспадни квартирата и храненето навън всеки ден и ще видиш какво ще ти остане. Не знам в кой град живееш, но за градове като София, Варна и Пловдив това не са кой знае какви пари. Ако имаш възможност, изкарай си последното лято като ученик с приятели и излизания. Като навършиш 18 ще ти се отворят една идея по-смислени възможности.

От София съм, и ще ти кажа, че 1000 лева не се изкарват толкова лесно тук като си непълнолетен
    Ако противникът ти е с буен нрав, опитвай се да го раздразниш. Преструвай се на слаб, така че той да стане надменен.
    - Сун-Дзъ,Изкуството на войната

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Отделно колко случая има на излъгани по морето.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    ама пък що разгонени рускини има
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от vladiks Виж мнението
    От София съм, и ще ти кажа, че 1000 лева не се изкарват толкова лесно тук като си непълнолетен
    Ама и наем не плащаш и ядеш готвено за под 10лв на ден.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си