Здравейте!
Малко банална тема, но все пак искам да чуя няколко мнения относно изневярата, защото от доста време говоря по тази тема с разни хора и накрая излиза така, че само аз мисля различно.
Момче съм и аз лично съм против изневерите, не мога да го възприема. Става въпрос за секс, а не целувки и тнт., въпреки че също не се вписват в мисленето ми. Та въпросите са няколко:
1.Лоша ли е изневярата според вас?
2.Задължително ли изневярата трябва да е избор или понякога просто така се случва. - Някои твърдят, че е избор. А и не ми се връзва просто така да спя с някого, защото така се случило.
3.Ако наистина обичате човека до себе си, ще го предадете ли по такъв начин?
Понеже на мен лично не ми се е случвало да ми изневерят, а и не съм имал толкова дълга връзка, някои хора казват, че в даден момент се появява страничен/3 човек, който ти завърта главата и понякога се поддаваш на изкушението. След това се връщаш при твоя любим и всичко си продължава както преди.
Аз не мога да си обясня как ще се върна при човека, който обичам с мисълта, че съм изневерил. Съвестта ще ме накара да си призная. Още няколко въпроса:
4.Как бихте устояли на този 3-ти човек, който в даден момент се появява. (Смятам, че човек, който цени себе си и човека до него, не би допуснал да се случи нещо с този 3-ти човек)
5.Бихте ли си признали или ще премълчите случката(ако е имало такава)
6.Как бихте реагирали, ако разберете, че са ви изневерили и това нещо е премълчано.(Разбрали сте от друг човек, а човекът до вас е премълчал случая). Както и обратното: Човекът до вас да си признае за случилото се.
Аз лично бих сложил край на цялата история, защото вече няма да имам това доверие, което съм имал на този човек в началото и всяка негова дума ще е под въпрос за мен. А и ще ми е трудно да живея с мисълта, че човека до мен е бил с някой друг.
7. Ако сте семейни с дете и това се случи, как бихте реагирали?
Някои семейства се събират, други не. Все още не съм в такава ситуация бил и ДАНО НЕ ми се случва, не го пожелавам и на никого. Та някои хора остават с този човек заради детето, други не.
Не смятам, че бих могъл да простя изневяра, след като човека до мен ме е предал.
Последни въпрос е:
8.Щом веднъж си изневерил, задължително ли е да се случи отново?
Малко дълга тема стана и доста въпроси зададох, но искам да чуя и други мнения по въпроса. На мен лично не ми се е случвало това, което съм написал и затова си мисля, че бих устоял на всички изкушения и не бих простил изневяра, но не е гаранция, че ще реагирам така, както сега мисля.
Общо взето е това, мисля че не съм пропуснал нищо.
Последно редактирано от Mr.Killer : 01-25-2017 на 23:12