Първоначално написано от
NomNomNom
Сигурно до към 20-21 имах проблеми да спя сама (бяха периодични, като ми се засилваха хипохондрията и тревожността), и беше ужасно, защото ми се налагаше да спя сама, и примерно понякога държах вратата на апартамента отворена (много малоумно, но изпитвах ужас)
Всичко това изчезна, като окончателно скъсах веригата с вкъщи и изцяло поех всичко в свои ръце ( въпреки, че на 17 работех, пак усещах някакво леко влияние от семейството ми )
Бих ти препоръчала да направиш същото - да заминеш/да се изнесеш от вас, и да останеш напълно сама, да се сблъскаш с всичко, от което те е било страх, сама, без да слушаш никого - това, което ти мислиш и това, в което ти си убедена, е единственото правилно нещо
Не ги слушай. Не са прави. Забрави какво ти казват. Ако не можеш да се изнесеш, си сложи "перде" на ушите. Не се притеснявай какво мислят за теб. Не се притеснявай за училище и за нищо. Всичко това няма значение. След години ще се връщаш назад и ще си казваш - мамка му, какъв кошмар съм си причинявала за неща, които не са имали никакво значение.
Наистина, един съвет от мен - всичко, в което ти си убедена, е това, което трябва да правиш. Ако не започнеш да го правиш сега и слушаш околните, ще дойде един момент, в който ще се върнеш точно към това, което ти винаги си искала и мислела.
Откъсни се от всички, създай си здравословни граници между теб и родителите ти ( това се случва в един момент ) - започва с отхвърляне, непокорство и скандали чат-пат. но това е съвсем нормален период.
И в един момент тревожността ти и халюцинациите ще изчезнат сами, просто трябва да си счупиш главата и да се намериш.
Иначе - за режимът ти адмирации - не го променяй, защото развалиш ли съня и храненето, проблемите се задълбочават
и за лекарите отново:
не е редно да те инвалидизират и да ти внушават, че имаш проблем, на който да лекуват само симптомите ( това се случва най-често )
вероятно си по-тревожна от повечето хора на улицата, обаче като го осъзнаваш и като си го знаеш, и като един ден разбереш, че голяма част от тревожността ти е фалшива тревога, и научиш какви са границите на останалите хора ( избираш си някого, когото намираш за стабилен и го подпитваш дали х би го тревожило или не - или просто наблюдаваш останалите ) - ще можеш да си изградиш компас чрез който да си парираш твоята тревожност, когато е неоснователна.
надявам се това, което казвам, поне мъничко да помага - не знам каква ти е ситуацията, но това е, което мога да споделя