- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Шофиране
Има твърде логично обяснение за да е глупаво - повечето жени просто не проявявате такъв интерес към колите, дет се вика не ви е "в кръвта". И техническата част на нещата не ви е в кръвта. Това за ориентацията... в едно от предаванията на Ловци на митове го тестваха, май нещата бяха 50:50.
Аз знам една мацка дето е по-мъжки характер и с огромно желание кара каквото й попадне. Дори да споменем познатата фраза "от всяко правило си има изключение", то общоприетото впечатление е, че жените не са добри шофьори. Дали е истина и ли не е без значение, стереотипа няма да изчезне просто така. Просто няма защо да се нервиш излишно, това е изгубена кауза. Вместо това насочи енергията си за нещо по-креативно.
И ако срещаш чак пък толкова "агресия и незаслужено отношения на пътя", бих ти препоръчал да си запиташ дали наистина отношението към теб е незаслужено. Доста вероятно е просто наистина да не те бива като шофьор. Само защото стереотипа те дразни не те прави добър шофьор.
Аз лично нямам книжка, но са ме возили много пъти всякакви - мъже и жени, луди и спокойни - и не си спомням дори за 1 случай на преднамерено негативно отношение към жена шофьор, само защото е жена. Ако сме попадали на някой дето кара шантаво, то в първия момент дори не се вижда какъв е човека. Чак когато се разминем с него и ако се окаже жена (и май в повечето случаи е), репликата ни е била от сорта "Оооо, това е жена, естествено...".