- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Шофиране
Под свиркане по разни поводи имам предвид неадекватни, а под сменяне на ленти - без мигач и неадекватно, примерно излита се пича от някакво локално и се престроява в крайна лява с мръсна газ без да се интересува от колоната. Редовен номера на Тодор Александров между Константин Величков и Опълченска и други места. За камиона не те разбрах, ама правилника е за всички, ако защитаваш камионджиите, ама те следва да са професионални шофери, издържали психотест и имащи професионална компетенция, което изключва да би следвало да правят такива неща. А за изпреварването отдясно да, ама е нервиращо. За СА, СВ, СО, С и прочее, тая простотия я гледам не само от коли с тия регистрации. Обикновено не ги пускам.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Понеже съм карал и карам доста в голяма част от българските градове и няма как да ги познавам всичките, ми се е случвало и ми се случва да объркам лентата и да се наложи да изпреваря цялата колона, за да не блокирам лентата, в която съм. Не е от тарикатлък, а от това че не познавам града и/или карам по неадекватен GPS. Доста хора се бъркат по този начин и ако няма поне малко колегиалност, се получава така че много повече хора чакат много повече време, щото един на инат не иска да се забави 5 секунди и да пропусне човека. Същото важи и за хората, които чакат да се включат в път с предимство... Нищо не ти пречи в задръстването да спреш две коли по-назад, за да могат да се включат. Така или иначе дремеш в задръстването. Дори и да е някой тарикат, пак нищо не ми коства да го пусна, за да не забавям 100-те човека зад него. Радвам се, че сякаш все повече хора го осъзнават това и улесняват движението, вместо да се дървят и да пречат на всички.
Склонен съм да пусна, ако се направи по интелигентен начин - с мигач и културно. А не да се набие и да почне да се хака в колоната като някой каруцар. За престрояването съм съгласен, пак да кажа, има интелигентен начин да се направи. Като цяло се дразня на нагли и тъпи копеленца, които карат опасно. Ако карат кофти и некадърно, ама си трошат само своята кола и нерви, не ми пречи, дали булката или пича ще изгасне 5 пъти пред мен и ще го виждам точно кога вкарва по - ниска предавка по отскока на колата му, разбираемо е, евентуално ще се научи. Ама да ми излезе мистър дик, да мине в дъждовен ден с кръсна газ в най - дясна лента на Царица Йоана, опръсквайки всички по тротоара, за да се набие на пешеходната пътека пред пощата да изпревари опашката, докато другите са спрели, че някой пресича или на магистралата да кара на 30 сантиметра зад мен, присветквайки, докато изпреварвам тир и да го гледам как ми маха и нещо псува, ми не съм ок с такива хайвани. Естествено, че не се дървя и да бавя цялата опашка заради някой олигофрен, ама доколкото мога, не им изпълнявам "желанията".
Последно редактирано от prosto_chovek : 03-26-2017 на 12:43
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."