- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Моля ви за съвеет
Здравейте, от доста време чета тийнпроблем и ето че мина времето и сега пиша аз.. Та нека започне моят разказ.
След като завърших 12 клас, се насочих към чужбина, по-точно Румъния, защото майка ми е румънка и мислех, че ще е ок та... Като за начало всичко започна 2014 година. Октомври месец вече бях приета студентка и всичко започна, учене нови приятели и т.н докато не срещнах моят вече бивш приятел, с когото живях 1 година и половина и който ме биеше, плюваше пред приятелите му, псувни абе само гадости... Едвам се отървах от него с 300 зора и полиция и т.н.. Трудна тема, лошото беше, че нямах никого до себе си, дори родителите ми не бяха до мен... Сега новият проблем.. От една година съм с новият ми приятел живеем заедно, но в последно време не му изнася нищо, хич не е като преди, в смисъл моят живот е готвене, чистене, ходене на работа, залагане на вещи когато останем без пари, а после пак аз си ги вадя.... Та така, той не ходи на работа, има две кучета с които се занимава цял ден, и почти никъде не ходим, да не говорим за почивки... Трудно му било с кучетата... Когато се прибирам на България, след около четири дни започва с мъките, мъчно му било.... А иначе когато съм до него не ме оценява, поне така се чувствам аз, супер неоценена, а когато му кажа ми отговаря с "внушаваш си"... Как мислите дали да се върна в България, объркана съм доста...
Дали да се върнеш, ти си решаваш. Но не знам защо търпиш такива хора. Първият те биел, вторият е някакъв, с който не можеш да създадеш семейство. Ти ли ще издържаш цялото семейство и прищевките на глезения ти приятел. Мое мнение- сменяй го докато е време
момиче, има мъже, които могат наравно с теб да поемат отговорност
без значение в румъния, или българия, или другаде
посредния звучи като дебил
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Зарежи го или се върни, ти слугиня ли си или жена?
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Това, което той прави е нещо, възприемало се от 19 век. Жените трябва да вършат къщната работа, като слугини, а мъжете нищо да не правят освен да издържат семейството, но приятелят ти и това не прави. Едно нормално семейство би си поделяло къщната работа, а един истински мъж никога не би се оставил половинката му да го издържа. Съветът-остави го двете му кучета да го издържат и виж как ще постъпи, ако не промени нещо, изобщо не се замисляй и си тръгни.
Бъди себе си! - Така виждаш, как хората влизат в живота ти и излизат по същия начин, опитвайки се да те излъжат, че ще успеят да те издържат.