.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Баща ми забранява да излизам с гаджето ми

Здравейте! Аз съм момиче, на 17 години. Имам проблем и бих искала да потърся съвет. Имам приятел, с който сме заедно от година. Понеже разлика във възрастта ни е голяма(6 години) в началото се страхувах да му кажа и преди да го направя той разбра от друг човек. Много се ядоса и ми забрани да се виждам с него заради разликата в годините. Държеше ме вкъщи няколко дни. Разбрах, че няма да приеме връзката ми и затова започнах да се крия. Но след няколко месеца той отново разбра и сега се случва същото. Много ми е болно, че се държи така, вика ми като луд, удри ме. Дори не ми дава шанс да му обясня, че човекът, с когото излизам е добър, свестен и ме прави щастлива. Не иска да разбере, че понякога разликата в годините не е важна - важен е човекът! Моля ви да ми дадете съвет как да постъпя сега! Да се примиря или да отстоявам любовта си?

Супер фен Аватара на MarkKnight
    Град
    София
    Все едно ни питаш, дали ти се ходи до тоалетната или не...

Виж, накарай гаджето ти да говори с него, ако се съгласи се бори, ако ли не го зарежи, защото явно баща ти ти мисли доброто.

Супер фен Аватара на JDeel
    Цитирай Първоначално написано от Free Soul Виж мнението
    ...защото явно баща ти ти мисли доброто.
    Да бе. Ако й вика и я удря е по-скоро тъп кретен, дето мисли само за себе си. Би било разбираемо ако младежа е някакъв наркоман или побойник, ама ако не е, то е все тая дали е на 23 или на 18.

Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    Да бе. Ако й вика и я удря е по-скоро тъп кретен, дето мисли само за себе си. Би било разбираемо ако младежа е някакъв наркоман или побойник, ама ако не е, то е все тая дали е на 23 или на 18.
    За един баща дъщеря му винаги ще си остане малкото му момиченце, но всеки баща показва това по различен начин. И не би я пуснал дори и на 30, затова е по-добре гаджето ѝ да разговаря с него.
    Бъди себе си! - Така виждаш, как хората влизат в живота ти и излизат по същия начин, опитвайки се да те излъжат, че ще успеят да те издържат.

Супер фен Аватара на JDeel
    Абе добре е да се разпознава родителската загриженост от домашния терор. Ако той беше читав, за толкова години вече щеше да я е възпитал както му харесва и щяха да се разбират с думи, а не с удари. Пък и едно време са имали вече деца на 17, това с годините е твърде относително. Просто този баща използва разликата във възрастта като извинение да я шамароса, понеже му е скапан живота и гледа на някой да си го изкара.

Да не говорим, че бащата е по-дърт, може да е и над 40. Аз съм над 30 и от тази перспектива мога да кажа, че разликата между 23 и 17 ми се струва не като 6 години, а като 6 месеца. Далеч съм от мисълта, че бащата си е помислил "Лелеее, дъщеря ми се среща с педофил!". Такава разлика в годините може да плаши само младите, но не може да е основателна причина за домашно насилие.

Да и това е вярно.
    Бъди себе си! - Така виждаш, как хората влизат в живота ти и излизат по същия начин, опитвайки се да те излъжат, че ще успеят да те издържат.

Говориха, но баща ми е много горд и твърдоглав и няма да позволи да бъда с човек, с който той не иска да съм поради разликата в години и понеже мисли, че успехът ми в училище ще се промени.

Това обяснява всичко. Не ти забранява да си с него, заради разликата в годините, а за да не ти спадне успеха в училище.

Но това няма как да се случи понеже аз съм много амбициозна и нищо не може да ми повлияе на успеха.

Пропуснах да кажа, че ме заплашва, че ако продължим да се срещаме ще го съди, понеже той е пълнолетен, а аз още не съм.

Няма как да знаеш. Ако влезе наистина надълбоко в живота ти ще ти е трудно да се фокусираш и тогава изчакай да станеш на 18.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    ако ми бяха забранили гаджетата до 18, щеше да ми избие много брутално и пагубно след 18, аз не бих забранила на детето си неща, които са нормални за възрастта му ( да, нормално е да имаш гаджета в гимназията, и на момичетата често се случва да попадат на по-големи момчета )
    това не означава, че ще й падне успеха
    ако й падне, заради момчето, тогава да спрат вижданията
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Това няма да позволя да се случи. А аз знам, че няма да се, защото този човек ме стимулира да уча, винаги ме подкрепя и насърчава, когато имам състезание или дори най-обикновени контролни.

Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    ако ми бяха забранили гаджетата до 18, щеше да ми избие много брутално и пагубно след 18, аз не бих забранила на детето си неща, които са нормални за възрастта му ( да, нормално е да имаш гаджета в гимназията, и на момичетата често се случва да попадат на по-големи момчета )
    това не означава, че ще й падне успеха
    ако й падне, заради момчето, тогава да спрат вижданията
    Напълно съм съгласна със становището ти.
    Ако даден родител си позволи да забранява подобни действия на детето си, което е във възраст, в която е напълно нормално да опитва да си има приятел или приятелка, то той сериозно трябва да си помисли за последствията. Нека си го представим нагледно: послушно дете, сигурно в решението на майка си или баща си; отказва срещи с момчета/момичета, няма приятел или приятелка; след 5-6 години, да кажем - намира си човек, в когото вижда „първата си любов“. Този човек обаче, за голямо нещастие, го изоставя или по-просто казано, разделят се. В този момент човекът трудно продължава напред, няма нужния опит, който вече е би трябвало да има. Отказва да работи, да спортува, търси мама/тате за подкрепа... това би повлияло много сериозно върху него. Докато в момента, на такава възраст, една раздяла няма толкова отрицателни последствия (учениците нямаме толкова задължения), тогава ще има. Хубаво е всеки бъдещ родител да се замисля над това преди да забранява напълно нормалното за развитието на една личност.
    Относно главния проблем - смятам, че бащата е прекалено притеснен дъщеря му да не бъде наранена от по-голямия от нея, в което няма нищо кой знае колко неочаквано. Дори и най-либералният родител би реагирал така. Лошо е обаче, когато си служи с шамари и заплахи, това вече минава границата. В случая все си мисля, че момичето само може да прецени дали тази връзка е вредна и се гради на манипулативност от страна на този, с когото се е захванала... ако пък не, тогава е доста неприятно за нея. Надявам се да е първият случай.
    От лично моя гледна точка, не бих си позволила връзка със сравнително по-голям от мен, но пък аз съм абсолютно различен човек и си имам собствени разбирания за моята възраст.
    Общо взето, съветът е момичето да помисли трезво; да разбере как наистина ѝ влияе връзката. Ако стигне до това, че всичко е наред, тогава няма проблем, но ако е обратното - баща ѝ ще го е усетил, макар и служейки си с неправилни стратегии за справяне със ситуацията. Бих могла да разкажа за една моя връзка с връстник за пример - родителите ми не го харесваха; оказа се, че е имало доста сериозна причина. Никога нищо не е гарантирно, но всичко е в ръцете ти - прецени ситуацията, родителите също могат да грешат.

Мега фен
    Град
    * пРи сЛъНцЕтО*
    Ох,милата...Аз съм на 26,скоро ще стана на 27...и също не се разбирам с баща си...Опитай се да говориш с майка си и тя да му обясни!!!И в никакъв случай не допускай да те удря...Нямам думи!Желая ти успех!!!

Мега фен Аватара на NomNomNom
    На 26г. трябвя отдавна бащата да е спрял да се меси
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми