- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Противозачатъчни
Пиете ли? Пиели ли сте? За лечение или по предназначение? Как ви подействаха? Имахте ли някои странични ефекти? От колко време ги приемате? Какви са? И въобще всичко, което се сетите по темата ще ми от полза![]()
За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?
Нищо че хич не ме кефиш, защото си страшно надменна и направо кучка, ще ти отговоря. Имала съм две приятелки, които са ги пили. Пили са ги заради проблеми с хормоните и двете. И на двете им помогнаха, но да са ги пили към половин година. Едната нямаше никакви противопоказаная. Но на другата и се появи засилено окосмяване и увеличаване на бюста с няколко размера. След прекратяване на противозачатъчните напълно се оправи. Нямаше вече хормонален дисбаланс, и и изчезнаха страничните ефекти. В общи линии, ако са ти за лечение, щеш не щеш, трябва да ги пиеш. И да имаш странични ефекти, после бързо отшумяват. А, ако искаш да ги използваш като средство за предпазване и си решила на собствена глава да си купиш някакви. По-добре недей, отиди на гинеколог, да ти предпише правилните. Че със здравето шега не бива
Имаш проблеми явно : |
В крайна сметка ги спрях. Издържах до осмото хапче. Изпъпчих се още от първото. Циците ми станаха два пъти по-големи, твърди и чувствителни като пред цикъл. Не може да се спи на тях. Желанието ми за секс напълно изчезна. Сега разбирам защо са противозачатъчни - просто не правиш секс благодарение на тях, а това за мен не е най-типичното нещо, лол.
Не, че има значение, но са за лечение, разбира се. Не бих приемала подобни шитни само заради бариерата на презерватива.
И, да. Трябва да си идиот, за да си ги самоназначиш. Мисля и, че не се дават без рецепта. Моите бяха може би най-ниско дозираните, които се предлагат и не ми понесоха. Ъх.
Последно редактирано от Ivaaaaa : 04-19-2017 на 11:15
Аз доколкото знам, има сумати противозачатъчни, които се изписяат без рецепта. Значи има много идиоти наистина.
Ти поне излекува ли се и ако не те е срам какво точно лекуваш. Да не са ти объркали нещо диагнозата. От толкова слаби хапчета, както ги описваш, не би трябвало да имаш проблеми.
Гинекологът ми явно иска да ме щади. Хормоните, които изследвах, са в ред г/д с нисък прогестерон и затова вероятно ми даде ниско дозирани. Поликистоза на единия яйчик. Противозачатъчните са просто замазване на положението. Няма лечение. Чела съм някои жени магически се излекуват след раждане. Не е готино : |
Последно редактирано от Ivaaaaa : 04-19-2017 на 16:44
Иначе на гинеколога му имам безусловно доверие. Той ме е израждал, лол. Един от малкото истински специалисти по нашите ширини. Диагнозата е точна.
Нещо напоследък много бъркат, затова те попитах. Хубаво е, че му имаш 100% доверие.
А за поликистозните яйчници, и аз съм го чувала това. Някой ден ще провериш.
Наистина бих си направила едно, ако нямах още хиляда години учене и бях независима.
*другата седмица пак съм на лекар. Дано измисли нещо непротивозачатъчно.
циците нали са ти били двойно по-големи, тва си е плюс
трай бабо за хубост, казват го бабите, на баба можеш да имаш вяра
Ива, сиг съм писала и преди, два пъти съм почвала ясмин и на 3-4 месец спирах
Месец 1 - тотално психически нестабилна цял месец - мега изнервена ( а аз съм си кротка/спокойна/блага за кажем)
Месец 2 - всичко калм, обаче без желание за секс и меланхолия
Месец 3 - същото и усещам, че съм различен човек с тази меланхолия
Спра ли ги - втория път като ги спрях, пак месец нерви
Първия път качих 1-2кг, изчистих малкото пъпки (бях на 16)
Втория път свалих 1-2 (21г) пак чисто лице + окосмението ми намаля
Според мен хормоналните лечения ти оказват влияние върху личността, при мен беше огромно ( може и защото съм чувствителна така неприятно да го усетих)
Тей.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
За моите осем хапчета мога да кажа, че и на мен повлия негативно в емоционално отношение. Буквално се депресирах за нула време. Денонощно ревях (а не съм от хората, които често го правят), че ми излизат пъпки, може би щото нямаше за какво друго тогава хд и се чувствах отвратително. В момента, в който спрях проклетите хапчета, лицето ми се изчисти и за щастие май няма да ми останат петънца за спомен. Всичките ми приятелки казват, че от тях се изчистват лицата им, моето пък пъпчаса о.о
вече няма да гледам като теле, когато някоя девствена ми каже, че пие противозачатъчни
Ми, всичките ми приятелки са започнали да ги пият на възраст, в която вече не са девствени.
"Мн яко"
![]()
И що ги пиете
А се правят на сдържани и кротки
Това са хормонални хапчета. По-често се използват за лекуване на хормонални дисбаланси, за поликистозни яйчници, за стабилизиране и влизане в нормално време цикъл. Ива си каза за какво ги пие. В повечето случаи, когато момиче пие противозачатъчни е, защото има един или друг проблем, не защото се .... По 10 пъти на ден![]()
тровите се..
Това е по-особено. Повечето пъти, ако не се излекува даден проблем, води до много трудно забременяване или доро до безплодие. Затва, по-добре да ги пиеш, ако е необходимо. Да ми кажеш, че.се трови, щото има проблем и затова ги пие, е меко казано малоумно.
Като почнеш да се притесняваш, защо не ти идва с месеци, защо те болят яйчниците, защо не можеш.да забременееш, пиши пак
има и други средства.
добре. ще ти кажа като ми поникнат яйчниците
закьснява ми :Д
И какви са другите средства? Лечение няма, поне доколкото съм запозната. Ще питам гинеколога за вариантите все пак. Знам, че оперативно може, но гаранцията, че няма да се върна в началото е нулева.
Може ли без малоумни въпроси? И без това ми е таргет тема в червено.