- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Самозащита
Кое е по-добре за самозащита нож или сгъваема палка?
крав мага
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
тухла в чантичката, бръснач под езика или шило в задника
пък видят ли те как тръгваш да си вадиш нещо от дупето
даже няма да ти се наложи да се защитаваш
Въпросът ми е кое е по-добре нож или телескопична палка
нож разбира се щото от ножа ще умре или поне ще му отрежеш червото и ще стои в болница доживот
а с палката само ще го удариш по главата и ще падне
само че като стане на следващия ден ще те набие
пък с нож си защитен даже от роднините му щото ще си скрит в затвора
ПОДЯВОЛИТЕ УСЕЩА СЕ ДОБРЕ ДА СИ ГАНГСТЕР
според справедливия български закон трябва да се защитиш с оръжие като на нападателя демек ако 20 мъже изнасилват жена ти с голи ръце и ти ги напълниш с гумени куршуми влизаш в затвора защото си длъжен да я браниш с голи ръце
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Най-добрата самозащита е да избягваш конфликти. За целия си живот ми се е налагало да нося оръжие само по време на военната си служба. Никога не ми е трябвало.
Мм по принцип е така, ама не точно.. Интерпретираш нещата буквално.
По скоро си го представи като "каква щета може да ми нанесе оръжието" Сиреч на сабя/ятаган/меч/мачете/ножове/бомби/стъкла/огнестрелни оръжия/сяк'ви остриета и прочие, се вади пистолет. Вече колегата си преценя каква е степента на агресия и степента на обществена опасност от оръжието в ръцете ти и има избор, пълнителя със стоп патрони или с бойни.
Дали се използва е друг въпрос. Но първо ще умрът от смях.
А на тъпи предмети като бухалки, палки, крак от маса, стол и прочие се вади палка.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Давам ти гаранция че мога да изпреваря усмивката на полицая до степен че да заплаче
Просто като ми види оръжието ако въобще успее ще е къано
Не казвам, че в школата имаш упражнения с непълно разглобен Макаров (стандартно снаражение) 16 патрона (в кутийка),
2 пълнителя ( 2 по 8 ) и 4 мишени от 20/15/10/5 метра (а почваш на 30 метра от 20та метра та общо 50 метра) и колеги включително и аз сме го правили 4/4 4/4 4/4 4/4 за ~ минута, но го казвам. Не знам колко си бърз, ама при разглобен пистолет и боеприпас извън пълнителя ти правя 16 убийства за под минута, както искаш го смятай.
Рекорда е 37 секунди, преди 5-6 години. Момчето в момента е в СОБТ.
Ако искаш Самурай Джак да си, като те види някой с тоя меч ще се сцепи да ти се смее..
О и впрочем, при незареден пистолет в кобур - се произвежда точен инстинктивен изстрел за под 1 секунда.За простите умове (това значи, да си откопчае кобура, да си вдигне пистолета, да свали предпазителя, да го зареди да се прицели и да произведе изстрел. Пак. ПОД 1 СЕКУНДА.
)
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.