- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любов или студентски живот
Здравейте,
За първи път пиша в такъв форум, но просто съм объркана и няма на кого да споделя това, което чувствам. Момиче на 19 съм, живея в малък град. Започвам със същественото.. имам връзка с мъж на 22 години. Всичко с него върви повече от добре, има невероятно отношение към мен, подкрепя ме винаги, и изобщо няма какво повече да желая от него на този етап. Но преди няколко дни се появи при мен с предложение за брак и пръствн.. а сме заедно от много малко време - само три месеца. Наистина виждаме се всеки ден и прекарваме време заедно.. Проблема е там, че аз също искам да живея с него, но от друга страна е образованието ми. Искам да следвам. Ако се омъжа за него, ще уча задочно и си мисля, че изпускам много студентски мигове. А ако замина да уча редовно, ще загубя него, а го обичам и не знам дали ще срещна човек като него.. Ще се радвам да чуя и мнението на хора, които са минали през такъв избор. Наистина ми е трудно и се чувствам объркана.
Познаваш ли го добре?
Ще ти позволи ли да следваш мечтите ти или иска да учиш задочно?
Ако се разделите след време - с какво оставаш?
Плановете ви за бъдещето съвпадат ли?
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Ако пича наистина те обича, ще те подкрепя да си следваш мечтите.
Лично мое мнение е, че е слабо вероятно на 19 да срещнеш човек с който да си цял живот. Обаче пък може и това да е твоя човек.
В живота решенията си ги вземай като мислиш на първо място за себе си и след това за другите. В тоя ред на мисли, ако наистина искаш да следваш - следваш. Както казах, ако те обича ще те подкрепи.
Тоя пръстен след 3 месеца ми звучи като каишка. В смисъл - видял те е, че искаш да заминаваш, да водиш "студентски живот" и отчаяно иска да те задържи с него.
Както НомНом каза - като се разделите с какво оставаш?
Отговорих ти в другата тема. По-точно ти зададох няколко въпроса, по които да помислиш.
Ако под "много студентски мигове" разбираш да си въртиш опашката насам - натам, да, ще ги изгубиш... Ако просто искаш да учиш редовно и да имаш някакви нормални социални контакти, какъв е проблемът и той да дойде с теб, ако не учи?
Връзката (и бракът без деца на тоя етап) и образованието не са взаимноизключващи се. Не виждам защо да "трябва" да следваш задочно.
Но като гледам заглавиетона темата, май от едната страна на везната не е образование , а 'студентски живот' с всичките му бонуси
ХААХАХХААХХхаХХАХАХАХА ХА АХ АХ АХ ни моавие сте лудиии
Краката на 2 без 10 в общежитието и в едната ръка учебинк по химия, а в другата гадна ракия. Свободно момиче си