- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Рак ли е не е ли? Помощ!
Здравейте.На 17 съм вече и преди 3,4 години може и повече да са , бях си открил топче "бучка" на левият тестис с големината на оризово зрънце някъде.Направих грешката да прочета в интернет какво може да е и само дето се заинтересувах.Говорих с уролог "не ме е преглеждал" каза че се е случвало да излезе такава "бучка" от развитието "пубертета" ,ако има някой който е запознат с това и може да сподели дали е възможно да е от пубертета или някой на който му се е случвало това да сподели , че се мъча да науча малко повече за това нещо преди да се престраша да отида при уролог. Ще ви бъда благодарен , ако споделите вашите мнения.
П.с съжелявам , ако не е в правилният раздел.
отиди на лекар ! да те прегледа
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
това може да се каже само след биопсия
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Не изчаквай.
Да не изчаквам , ясно , но са минали години от както го имам вече .. и нито е станало по-голямо нито нищо а при раковото образувание гледах че най - малкото е било колкото грахово зърно , демек два пъти по - голяма че и три .Исках да разбера дали може да е от пубертета нещо както ми каза уролога. Защото мисля че го имам това от както бях на 12 ,но не съм много сигурен , а от тази възраст започва развиването на половите органи , ако не се лъжа и просто исках да попитам , ако има някой малко по - запознат с това да сподели. Благодаря за отговорите все пак!
Ти не знаеш какво е. Вероятно и лекарите, които ще те прегледат, първоначално няма да знаят. Изследвай се на всяка цена.
В интерес на истината, ако беше рак щеше да си разбрал вече. Вероятно се касае за киста или кой знае какво. Отиди на лекар и ще ти кажат. Рака на тази възраст е доста рядко нещо, а на тестисите също не е широко разпространен.
Най вероятно ще се окаже малка кистичка . Прочетох за това и са се появявали най - често при подрастващото поколение , явно това е имал впредвид доктора , когато ми каза че са се появявали такива неща от пубертета.Благодаря за отделеното внимание!
Стига сте чели в нета,аман от псевдо разбирачи ...
Последно редактирано от Name669 : 06-05-2017 на 01:11