Ако не си трол (казвам го само, защото не се знае в днешно време):
Това, което спомена със събуждането без да можеш да помръднеш тялото си се нарича сънна парализа, което дори не е "паранормално" явление. Случва се, когато мозъка ти се събуди малко преди тялото ти и мускулите ти са отпуснати, тъй като все още спят и заради това не можеш да се движиш. Буквално е глитч в организма ти. Запозната съм с нея, защото изключително много пъти съм я имала, тъй като в миналото имах проблеми със съня и опасения за нарколепсия. Но кааакто и да е.
Това, което описваш с излизането от тялото по време на сън е вече съвсем друга тема и се нарича lucid dreaming, но няма абсолютно нищо сатанинско в тези практики. Сатанизма също е доста разтегливо понятие, but I won't even go there now.

Некст. Аз ще оборя социално наложените стереотипи. Проблема ти не е непременно, че си "емо геймър". Познавам момичета, които се прехласват точно по такъв тип момчета. Самите те са си с такъв стил и интереси, де. (Те са доста весели обаче, макар излъчването си.) Ако трябва да бъдем повърхностни и да лепим стереотипи (колкото и да го мразя това) - от това, което съм си говорила с тези момичета, например - те не си падат по нацепени батки, ултраси, футболяги, наперени фешъни, докато на доста мацки пък точно това им е представата за партньор. По същия начин за някого може излъчването ти да е отблъскващо, но други пък точно това да харесват. За това за всеки влак си има пътници. Не се страхувай да се изразяваш, да изпъкваш от тълпата, да показваш интересите си. Само ако си себе си ще срещнеш правилния човек. Освен ако не искаш да си с някой просто ей така, без да има какво да си кажете.

Проблема ти е, че ти си асоциален (поне по това, което описваш в тая история) и си позволил на някаква идея да обсеби целия ти живот.
Ти не излизаш с хора - как очакваш да те забележат, да преценят дали те харесват или не? Как очакваш да намериш хора с общи интереси?
Ако ти е трудно да намериш такива, ходи например на някакви евенти. Ако наистина си емо геймър - ходи по геймърски събития, по концерти на тая музика. Там ще е гъчкано с хора от тия субкултури - момчета И момичета.
Ако си фен на някакъв спорт, запиши се да го тренираш. Ходи на фитнес дори, за бога - т'ва също може да ти стане хоби и да се запознаеш с хора там. Излизай. Общувай. Т'ва е цялата философия на живота.