Прекалено си млад за хранителен режим без месо. Организмът ти не е завършил развитието си и месото му е нужно, за да си здрав. Имах и все още имам желанието да премина към веганство/веганизъм , но след като се консултирах със специалист, ми обясниха, че не е добре за здравето ми да премина на тази възраст. Има значение и коя кръвна група си. Най-подходящи за този начин на живот са представителите на кръвна група А, а най-противопоказно е за нулевата кръвна група е. Ако си Б е 50 на 50, зависи от конкретния организъм. На този значителен ръст килограмите ти са твърде малко и вероятно приличаш на скелет. За здравословно напълняване най-подходящи са оризът, картофите и месото. Трябва да приемаш картофи под всякаква форма (с изключения на пържените, вредни са за кожата и за още куп неща), ориз и... месо. Ако си твърдо решен да не се отказваш, опитай с първите два варианта. Ако искаш започнеш с месо, не тръгвай с кюфтетата и пържолите. Захранвай се полека. Комбинирай месото с различни зеленчуци и яж много плодове. Ключова роля ще изиграе спортът. Ти си висок и ако ти допадат волейболът и баскетболът, те са чудесен старт. Прави 15 минутен крос сутрин, пусни си клипчета с тренировки в интернет. Наблегни най-вече на силовите упражнения за натрупване на мускулна маса. За друго не сещам. Само не пий стероиди! А и много внимавай, ако има храни, към които имаш непоносимост. Дано съм помогнала. Приятен ден на всички, които четат този коментар. Успех на автора.