- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Начинаеща съм във фитнеса
Колко дни в седмицата ще ходиш на фитнес?
Направи си план, примерно 2-3 дни в седмицата кардио, другите 2 тежести (Като имай впредвид, че трябва да имаш минимум по 2 дни растояние между тези в които ще вдигаш.)
Ако разбира се планираш да ходиш 3 дни в седмицата, то тогава 2 кардио и 1 тежести, но главно ме разбра какво исках да кажа![]()
За кардио не залагай само на пътеката, ами прави и други упражнения. Напиши в YouTube Circuit или HIIT Cardio Workout и там има всякакви възможни упражнения, които са доста по-ефективни от тичането на пътека. (които също така ти забързват адски много метаболзима)
Отделно за крака и дупе прави squats, но С тежести (започни само с лоста и постепенно добавяй по 2.5кг от всяка страна и не няма да станеш яка като мъж, не бой се), deadlifts, преса за крака и т.н. Има безбожно много уреди във фитнеса, но разбира се започваш с минимали тежести и когато почувстваш, че не се затрудняваш тогава двигаш нагоре. (No pain, no gain.)
За корем предполагам ги знаеш, но все пак коремни преси, планк, leg raises (нагоре-надолу, както и странични) и тем подобни, отново провери в интернет, има ужасно много упражнения. Упражненията за корем можеш да си ги правиш в последните 10-15 минути след всяка тренировка, но главното което трябва да знаеш за плоския корем е, че зависи поне 60% от това как и какво ядеш и не толкова от това какви упражнения за корем правиш, защото можеш да правиш и по 300 коремни на ден, но ако не се храниш правилно няма да има ефект, защото да- коремните ти мускули ще се стегнат доста, но докато имаш слой мазнини върху тях няма да можеш да ги виждаш много.
Също така много е важна и самата ти стойка и начина на трениране, ако ти е неправилна при дадено упражнение, няма да има смисъл да го продължаваш, защото всъщност нищо не правиш. За това попитай някой треньор във фитнеса и той ще ти покаже точно как трябва да стойш.
Относно яденето намали мазнините (но не напълно) и увеличи протейните (за изграждане на мускули) и приемай повече от въглехидратите, които забързват метаболизма ти. (ориз, спагети, дрън дрън). И другото, което е: в дните, в който вдигаш тежести приемай повече въглехидрати отколкото попринцип, защото в тези дни мускулите ти ще са двойно по-изтощени от обикновенно и въглехидратите ще ги възтановят най-бързо, защото 90% ако не и повече от това, което консумираш този ден ще отиде в директно мускулите ти. А в дните в които правиш кардио, наблегни на протейни и по-малко въглехидрати.
И другото, което мисля че трябва да знаеш е, тежестите (освен, че изграждат мускули) горят много по-бързо мазнините в тялото, отколкото кардио.
Ако подробно искаш да знаеш нещо определено, по-добре ми пиши ЛС направо, че стана доста дълго.![]()
Последно редактирано от bijou : 08-20-2017 на 21:23
When other little girls wanted to be ballet dancers I kind of wanted to be a vampire.
Time to die.