- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Толкова ли е труден 8 клас?
Здравейте!
Тази година ще ставам осми клас. Ще уча немски език в ЕГ, но междувременно имам голямо желание да ходя на школа и по английски език (мотивирана съм да изкарам C1, C2, a аз съм някъде между B1 и B2). Проблемът е, че майка ми, както и баща ми, са на мнението, че стреса с немския ще ми дойде в повече, съчетан с школа по английски, и ми казаха сама да си реша. Та, за тези, които са учили немски в езикова, осми клас толкова ли е ужасяващ, колкото всички ми казват?
Всичко е ужасяващо когато липсва желание, което е факт за повечето хора. Ако ти чак толкова искаш и смяташ, че ще се справиш - давай. Ти най-добре си знаеш способностите, може да си някой супер гений.
И все пак нямаш зор да се напъваш много. Ако си на 14, имаш много време да научиш който си език искаш, така че английския няма да ти избяга.
Учила съм Немски 9 години и това е един изключително труден език с много тънкости, НО в езиковите гимназии все пак се набляга на езика и нямаш предмети като география, химия и прочие, които да ти създават допълнителен стрес. Искам да кажа, че в осми (подготвителен) се "подготвяш" за напред точно с езика и всъщност ти трябва да учиш само него през цялата година с малки добавки по български и математика, които не са кой знае какво.
Животът има такъв смисъл, какъвто аз пожелая да му придам.
Паулу Коелю